Stiri: Sanatate

Timişoara: Investiţie de peste 510 milioane lei într-un Institut Oncologic

01.10.2015

În Timişoara se va construit un Institut Regional de Oncologie. Spitalul va fi amplasat pe o suprafață de 5,5 hectare și va avea 476 de paturi de spitalizare, potrivit unei Hotărâri de Guvern. Durata de realizare a Institutului Regional de Oncologie Timişoara este de 36 de luni, iar valoarea construcției și a dotării unității va fi de 511,628 milioane de lei.

Finanțarea proiectului se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Sănătății, și, în completare, din alte surse legal constituite, conform programului de investiții publice aprobate potrivit legii.

„Realizarea acestui Institut va rezolva problema majoră a lipsei de spații pentru spitalizare și îngrijiri paleative, insuficiente în prezent ca număr și dotare, având în vedere incidența cancerului în zona de Vest a României. Din analiza situației existente în România, cu precădere în zona de Vest, a rezultat necesitatea dezvoltării capacităţii spitaliceşti pentru tratarea bolii canceroase, avându-se în vedere extinderea acesteia în ultimele decade”, a anunţat Executivul.

Cancerul reprezintă a doua principală cauză de mortalitate în ţara noastră (19,4%), după bolile cardiovasculare.