Stiri: Companii

Intesa Sanpaolo preia First Bank.

Tissue Solutions preia Fidelis Research. Tranzacția, autorizată de Consiliul Concurenței

02.12.2022

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 14 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Tissue Solutions preia Fidelis Research. Consiliul Concurenței a autorizat, din punctul de vedere al securității naționale, tranzacția prin care Tissue Solutions Limited preia compania Fidelis Research AD și filiala sa românească Fidelis Research S.R.L..

Tissue Solutions Limited este o companie din Scoția, parte a grupului BioIVT, ce oferă probe biologice ale stării patologice, produse și servicii pe bază de celule, materiale de control al calității diagnosticului, produse și servicii legate de siguranță și metabolism.

Fidelis Research AD colectează probe biologice și oferă servicii de asistență pentru cercetare.

Fidelis Research S.R.L. se ocupă cu cercetarea și dezvoltarea în științe naturale și inginerie.

Tissue Solutions preia Fidelis Research. Legea Concurenței

Dacă din punctul de vedere al Legii concurenței (nr. 21/1996), Consiliul Concurenței autorizează tranzacțiile în care companiile implicate au cumulat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro sau, individual, o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, pe teritoriul României, în cazul investițiilor străine directe din afara Uniunii Europene, autoritatea de concurență autorizează tranzacțiile care au ca obiect anumite domenii de activitate (prevăzute la art. 2 din Hotărârea CSAT nr.73/2012) și a căror valoare depășește două milioane de euro.

În situația în care operațiunea are un impact asupra securității sau ordinii publice prin faptul că prezintă riscuri sau amenințări la adresa acestora, sunt analizate şi investiţiile străine directe care nu depăşesc pragul de două milioane de euro.

Securitatea națională

În cazul de față, conform analizelor și evaluărilor efectuate de către instituțiile cu competențe legale în domeniu, nu au fost descoperite elemente care ar putea determina sau favoriza riscuri sau amenințări la adresa securității naționale.

Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă. Acest lucru se va realiza după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Citește și Cine intenționează să preia East Truck Center? Anunțul făcut de Consiliul Concurenței