Stiri: Finante

Titluri de stat aprilie 2022

Titluri de stat decembrie 2021: Când se lansează Programul Tezaur?

05.12.2021

Titluri de stat decembrie 2021. Ministerul Finanțelor anunţă că va lansa începând de luni, 6 decembrie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 4,25%, 4,75%, 5,10 %. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 06 – 20 decembrie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului
  • Între 06 – 17 decembrie 2021 pentru mediul urban și 06 – 16 decembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titluri de stat decembrie 2021. Persoane eligibile

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

De asemenea, Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. Astfel, până pe 10 decembrie 2021, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Sociéte Générale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Citeşte şi Titluri de stat FIDELIS 2021. Anunţul făcut de Bursa de Valori Bucureşti