Stiri: Finante

Titluri de stat mai 2022

Noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS

13.09.2021

Titluri de stat FIDELIS septembrie 2021. Ministerul de Finanţa a anunţat că în perioada 13 septembrie – 01 octombrie 2021, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Societe Generale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Dobânzi anuale

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25% și respectiv de 3,75%. Cele în euro au scadență de 5 ani și dobândă anuală de 1,60%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de:

  • 100 de lei pentru emisiunea în lei
  • 100 de Euro pentru emisiunea în Euro

Pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

Titluri de stat FIDELIS septembrie 2021. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor

„Ministerul Finanțelor continuă emisiunile de titluri de stat destinate populației prin intermediul Programului FIDELIS. Investitorii trebuie să știe ca acest instrument de economisire oferă dobânzi avantajoase și este un mijloc de economisire atractiv atât în lei cât și în euro, pentru care nu se percep comisioane în procesul de subscriere, iar câștigurile de capital și a veniturilor din dobânzi sunt neimpozabile. Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat în cadrul acestui program, Ministerul Finanțelor își reconfirma angajamentul de a oferi persoanelor fizice opțiuni atractive de economisire, concomitent cu diversificarea surselor de finanțare a statului” , a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență. Acest lucru se face prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Citeşte şi Titluri de stat septembrie 2021: Anunţul făcut de Ministerul de Finanţe