Stiri: Finante

Depunerea situațiilor financiare pentru 2023. 

Titluri de stat Fidelis: Anunţ important făcut de Ministerul de Finanţe

11.08.2020

Titluri de stat Fidelis. În perioada 15 iulie – 7 august 2020, populația a subscris titluri de stat Fidelis în lei și valută în valoare echivalentă a peste 2 miliarde lei. Aceasta este cea mai mare sumă atrasă prin programul Fidelis.

Titluri de stat Fidelis. Listare la BVB

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a atras 1.224,9 milioane lei și 168,4 milioane euro prin trei emisiuni de titluri de stat pentru populație în cadrul Programului Fidelis, prin oferta primară de vânzare care s-a derulat în perioada 15 iulie – 7 august, ce urmează a fi listate pe piața reglementată administrată de sistemele Bursei de Valori București – S.A.(BVB).

Oferta a cuprins două emisiuni în lei, cu maturități de doi, respectiv patru ani, și o emisiune în euro, cu scadență la cinci ani, care au fost subscrise astfel:

  • Maturitatea de 2 ani – 562,4 milioane lei, cu un număr de 5.414 ordine
  • Maturitatea de 4 ani – 662,5 milioane lei, cu un număr de 1.748 ordine
  • Maturitatea de 5 ani – 168,4 milioane euro (815 milioane lei), cu un număr de 2.763 ordine

Premieră în România

O premieră este emisiunea în euro, fiind prima emisiune de titluri de stat denominată în monedă europeană pe care a lansat-o Ministerul Finanțelor Publice pentru populație prin acest instrument.

Celelalte două emisiuni de titluri de stat, emise în lei, reprezintă primele emisiuni pentru populație din ultimii patru ani.

Titlurile de stat pot fi tranzacționate la BVB începând de joi, 13 august, în mod transparent, prin intermediarii autorizați.

Dobânda anuală pentru titlurile în euro este de 2%, în timp ce pentru titlurile în lei dobânda anuală este de 4% în cazul celor cu scadența în 2022 și de 4,5% în cazul celor cu scadența în 2024.

Citeşte şi Fonduri europene pentru şomaj tehnic. Anunţul făcut de ANOFM