Stiri: Finante

Titluri de stat „Medium Term Notes”

Titluri de stat „Medium Term Notes”: Anunțul făcut de Guvern

21.05.2024

Titluri de stat „Medium Term Notes”. Guvernul a aprobat modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1264/2010 pentru aprobarea programului-cadru de emisiuni de titluri de stat MTN.

75 miliarde euro

Prin această hotărâre, se majorează valoarea totală a Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat (Programul MTN) de la 68 miliarde euro la 75 miliarde euro. Măsura este necesară pentru acoperirea nevoilor de finanţare de pe piețele externe pentru anul 2024 precum şi pentru a crea flexibilitatea necesară pentru prefinanţarea nevoilor aferente anului 2025.

Suma de 7 miliarde euro care este propusă pentru suplimentarea plafonului acestui program are în vedere acoperirea unul plan de emisiuni estimat de 10,5 miliarde de euro aferent anului 2024 şi a unui estimat de 8,5 miliarde euro pentru anul 2025.

Titluri de stat „Medium Term Notes”. Programul-cadru

Programul-cadru de emisiuni de titluri de stat reprezintă o facilitate neangajantă, care se încheie între Ministerul Finanțelor, în calitate de emitent şi un grup de instituţii financiare selectate, în cadrul căreia pot fi lansate periodic emisiuni de titluri de stat pe piețele externe în baza unei documentații contractuale standard.

Citește și Clinicile Dentare Dr. Leahu devin Regina Maria Dental Clinics