Titluri de stat aprilie 2021

Titluri de stat pentru populaţie 2020. Mesaj important de la Ministerul de Finanţe

16.07.2020

Titluri de stat pentru populaţie 2020. Ministerul de Finanţe anunţă că BT Capital Partners&Banca Transilvania, BCR și BRD au pus în vânzare începând de miercuri, 15 iulie 2020, titluri de stat pentru populație în lei și, în premieră, titluri de stat denominate în euro. Acestea vor fi listate automat la Bursa de Valori București. Titlurile au maturități de 2 Și 4 ani pentru moneda națională și de 5 ani pentru euro.

Titluri de stat pentru populaţie 2020. Dobânzi

Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt:

  • 4% pentru scadența de 2 ani
  • 4,5% pentru scadența la patru ani,
  • titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%

Aceste dobânzi acordate peste nivelul actual al pieței scad riscul investițional până la maturitate și oferă oportunitatea lichidării imediate și cu minimum de costuri pentru populație în cazul unor nevoi imediate prin vânzarea acestora pe piața secundară.

Titluri de stat pentru populaţie 2020. Perioada de desfăşurare

Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se derulează in perioada 15 iulie – 7 august 2020.

Subscrierea inițială a titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare. În plus, veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. În emisiunea de titluri de stat FIDELIS pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii Ofertei, inclusiv.

Titluri de stat pentru populaţie 2020. Procedura de subscriere:

Emisiunea în lei

Pe baza unui formular de subscriere în cazul BT Capital Partners&Banca Transilvania și BRD – Groupe Société Générale S.A., sau în baza unui contract de investiții financiare pe piața bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului (BTCP, BCR, BRD) sau la intermediarii autorizați care au semnat cu Lead Manager-ul (BT Capital Partners&Banca Transilvania) angajamentul privind respectarea condițiilor ofertei;

Pentru subscriere, încasarea cupoanelor și a valorii nominale la scadență, investitorii trebuie să menționeze un cont bancar pentru plăți ulterioare.

Emisiunea în euro

Se realizează doar în baza unui contract de investiții financiare pe piața bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului de intermediere sau la intermediarii autorizați pentru tranzacții la Bursa de Valori București, care au semnat cu Lead Manager-ul angajamentul privind respectarea condițiilor ofertei.

Citeşte şi Când se deschide Colosseum Mall?