Stiri: Finante

Programul Start-Up Nation 2022

Titluri de stat pentru populaţie 2021: Anunţul făcut de Ministerul de Finanţe

01.03.2021

Titluri de stat pentru populaţie 2021. Ministerul de Finanţe a anunţat că, începând cu 1 martie 2021, lansează noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin intermediul celor două programe, TEZAUR și FIDELIS.

Titluri de stat pentru populaţie 2021. Programul TEZAUR

În perioada 01-29 martie 2021, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat TEZAUR prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A..

Dobânzile anuale oferite sunt:

  • 2,85% pentru scadența de 1 an
  • 3,10% pentru scadența de 3 ani
  • 3,25% pentru scadența de 5 ani

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Titluri de stat pentru populaţie 2021. Programul FIDELIS

În perioada 01-19 martie 2021, băncile partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Société Générale vor pune în vânzare titluri de stat FIDELIS denominate în lei, dar și titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori București. În emisiunea de titluri de stat FIDELIS pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data de 19 martie 2021, inclusiv.

Titlurile de stat FIDELIS vor fi oferite atât în lei, cât și euro.

Dobânzile anuale pentru titlurile în lei sunt de:

  • 2,85% pentru scadența de 1 an, 3,10% pentru scadența de 3 ani
  • 1,55% pentru titlurile de stat în euro cu o scadență de 5 ani.

Titlurile de stat FIDELIS vor fi listate la Bursa de Valori București.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

Pentru subscrierea inițială a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile.

Titluri de stat pentru populaţie 2021. Posibilitatea de reinvestire

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna martie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populație.

Dobânzile anuale oferite pentru titlurile de stat destinate populației sunt stabilite peste nivelul randamentelor titlurilor de stat care sunt în prezent cotate pe piața secundară interbancară, iar veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.

Citeşte şi Auchan susţine producătorii locali