Titluri de stat Tezaur 2021.

Titluri de stat pentru populație aprilie 2019. Decizia luată de Ministerul de Finanțe

03.04.2019

Titluri de stat pentru populație aprilie 2019. Ministerul de Finanțe a anunțat că emite și în aprilie 2019 titluri de stat pentru populație. Astfel, persoanele fizice pot investi în patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur. Acestea au scadențe la o lună, două, trei și cinci ani. Titlurile sunt cu dobânzi de 3,5%,4%, 4,5% și, respectiv, 5%.

Alternativa de economisire oferită populației de către Ministerul de Finanțe se bucură de un interes crescut al românilor. Până la ora actuală, peste 20 de mii de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,2 miliarde de lei.

Titluri de stat pentru populație aprilie 2019. De unde pot fi cumpărate titlurile?

  • între 2-22 aprilie de la unitățile Trezoreriei Statului
  • între 2-18 aprilie prin Compania Națională Poșta Română pentru mediul rural
  • 2-19 aprilie pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. În plus, titlurile nu au plafon maxim individual de subscriere.

Titluri de stat pentru populație aprilie 2019. Voloarea nominală

Titlurile de stat care sunt lansate în aprilie 2019 sunt în formă dematerializată. Acestea au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

”Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.
De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans”, anunță Ministerul de Finanțe.

Titluri de stat pentru populație aprilie 2019. Transferul titlurilor

În cazul decesului posesorului titlurilor de stat, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.

Emiterea acestora pentru populație va continua pe parcursul anului 2019.

În fiecare lună, perioada de subscriere va fi de trei săptămâni. Maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori.

Citește și Programul de sprijin pentru tomate 2019. Anunțul Ministerului Agriculturii

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Titluri de stat pentru populație aprilie 2019. Decizia luată de Ministerul de Finanțe

  1. Pingback: Conferinta de Leadership Feminin 2019 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.