Stiri: Finante

Titluri de stat iunie 2022.

Titluri de stat TEZAUR: Noi emisiuni în august 2021

30.07.2021

Titluri de stat TEZAUR. Ministerul Finanțelor emite, începând cu 2 august 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,15%, 3,50% și 3,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titluri de stat TEZAUR. De unde se pot cumpăra?

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 02 – 27 august 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului
  • Între 02 – 26 august 2021 pentru mediul urban
  • Între 02 – 25 august 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română

Dobânzi

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Citeşte şi Titluri de stat aprilie 2021: De unde se pot cumpăra obligaţiunile TEZAUR?