Stiri: Finante

Titluri de stat TEZAUR online.

Românii pot cumpăra şi online Titluri de stat TEZAUR

09.12.2021

Titluri de stat TEZAUR online. Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că românii pot investi online în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,25%, 4,75% și 5,10%.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • online până pe 19 decembrie, inclusiv;
  • de la unitățile Trezoreriei Statului până pe 20 decembrie 2021;
  • prin Compania Națională Poșta Română până pe 17 decembrie 2021, pentru mediul urban și 16 decembrie 2021, pentru mediul rural.

Titluri de stat TEZAUR online. SPV

Persoanele fizice interesate să cumpere online titluri de stat TEZAUR trebuie să se înregistreze în Spațiul Privat Virtual (SPV). Acolo pot consulta Ghidul Tezaur ONLINE.

De asemenea, persoanele fizice înregistrate în SPV pot realiza urmãtoarele operațiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului:

  • să deschidă contul de subscriere pe numele investitorului la o unitate a trezoreriei selectată. Contul este necesar pentru a putea subscrie titluri de stat în cadrul perioadei de subscriere și pentru a primi dobânda anuală și valoarea nominală la scadență;
  • să subscrie titluri de stat TEZAUR, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului pe numele investitorului, cu excepția ultimei zile din perioada de subscriere stabilitã prin prospectul de emisiune;
  • să vireze din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar deschis pe numele acestuia sau către un alt cont de subscriere al aceluiași investitor deschis la o altă unitate a Trezoreriei Statului.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Citeşte şi Titluri de stat FIDELIS 2021. Anunţul făcut de Bursa de Valori Bucureşti