Stiri: Sanatate

Toate dosarele de tratament în străinătate, aprobate de MS

11.09.2014

Ministerul Sănătăţii a aprobat toate dosarele de tratament în străinătate. Astfel, pacienţii cu afecţiuni grave pot deconta, prin bugetul Ministerului, costul operaţiilor sau tratamentului, la recomandarea comisiilor de specialitate teritoriale.

“În prezent, nu există dosare în aşteptare. Când am venit la minister doar o mică parte dintre dosare erau aprobate. Vom acorda o atenţie deosebită acestor pacienţi care nu pot fi trataţi în România״, a declarat Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Procedura se adresează doar tratamentelor care nu pot fi efectuate în ţară, şi nu pot fi decontate în baza formularelor europene dedicate serviciilor medicale încluse în pachetul de servicii de bază.

Ministerul Sănătăţii a alocat până în prezent 10,6 milioane de lei pentru aceste tratamente, aprobate de Comisia din Ministerul Sănătăţii. Costurile necesare pentru aceste operaţii sunt extrem de ridicate şi nu sunt incluse în pachetul de bază al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

״La rectificare am aprobat fondurile necesare – circa 6 milioane de lei, şi vom aloca în continuare sumele necesare în funcţie de dosarele pe care le vom primi şi pentru ultimul trimestru al anului, astfel încât să nu mai existe sincope în derularea acestei activităţi״, a declarat ministrul Sănătăţii.