Tomorrow@Work 2019

Tomorrow@Work 2019: Cum arată viitorul pieței muncii?

20.03.2019

Tomorrow@Work 2019. Ținând cont de actualul context economic dinamic și în continuă transformare, este nevoie să fim conectați mereu la ce se întâmplă în jurul nostru. De asemenea, trebuie să acordăm atenție lucrurilor care ne pot afecta stilul de viață, cariera, modelele de business, viziunea sau chiar comportamentele interumane și față de tehnologie. Toate aceste aspecte au fost dezbătute în cadrul evenimentului Tomorrow@Work 2019. Accentul s-a pus pe piața forței de muncă și adaptabilitatea față de schimbările prezente și viitoare.

Au fost abordate subiecte la nivel macro, dar și micro, aplicat pe situații și cazuri concrete.

Tomorrow@Work 2019. Rolul departamentului de HR

Invitatul evenimentului, Andre de Wit – Dean, LEADERSHIP ACADEMY AMSTERDAM, a analizat situația dinamicii schimbării la nivel macro. Acesta a vorbit despre importanța strategiei de afaceri corelată cu cea a leadership-ului și a rolului departamentelor de HR într-o companie.

Discuția a continuat alături de Andreea Mihnea – HR Director România and Moldova, EY.

Acesta a afirmat că suntem martorii unei generații care cere și oferă autenticitate, sharing, consumă conținut de pe social media.

Tomorrow@Work 2019. Valențe strategice

Gabriela Neamțu – HR Manager, MOL România confirmă ceea ce au spus interlocutorii săi.

”Este vorba de schimbare atât în zona de tehnologie, cât și în zona așteptărilor angajaților, dar și a angajatorilor. Angajații încep să stea în companii sau să le aleagă în funcție de valorile acestora. De asemenea, rolul departamentelor de HR începe să capete valențe strategice, mai degrabă decât administrative. Suntem văzuți ca business partners, alături de care organizațiile creează medii de lucru competitive în piață”, a spus aceasta.

Tomorrow@Work 2019. Data management

Aurelian Chitez – Sales Director Romanian Software a vorbit despre data management în sectorul resurselor umane.

”În 2017, 57% din organizații își stocau datele în Cloud, iar 73% din companii și-au propus să își migreze procesele în Cloud în următorii 2 ani’, susține Aurelian Chitez – Sales Director Romanian Software. Odată cu automatizarea proceselor de lucru, Aurelian este de părere că adoptarea unui sistem care să ajute în acest proces ‘crește eficiența și productivitatea echipelor, riscul unor erori sau calcule greșite este diminuat, și în același timp, actualizarea constantă a soft-ului te ferește de nerespectarea unor modificări care apar în legislație”, a explicat acesta.

Tomorrow@Work 2019. Implicarea companiilor

Totodată, Evie Filissiadi – Country Manager Marks & Spencer susține că angajații de azi pun preț pe implicarea companiilor în inițiativele de CSR, pe dezvoltare și procesele de învățare continuă, cât și pe practicile pe care le adoptă compania pentru retenția și loializarea angajaților.

În cadrul evenimentului, Sergio de la Calle Asensio – Head of Change Management & Adoption in HR Transformation, Telefonica a vorbit despre importanța modelelor într-o companie și cum influențează acestea activitatea și comportamentele celorlalți angajați.

”Întotdeauna avem ceva de învățat, de oriunde și de la oricine. În prezent, vorbim despre o schimbare de roluri – junior professionals sunt mentori pentru seniors, asta pentru că un astfel de schimb de experiență nu poate avea decât un rezultat benefic atât pentru angajați, cât și pentru companie. Juniorii vin cu abilitățile digitale, provoacă noi metode de a gestiona modele de lucru tradiționale, pe când seniorii vin în completare cu experiența implementării unor proiecte complexe, sfaturi în ceea ce privește dezvoltarea profesională și sunt mai aproape de structura și core-ul business-ului”, a spus acesta.

Tomorrow@Work 2019. Digitalizarea

În încheierea sesiunilor de speech-uri a vorbit Agnes Jongkind – Global Vice President Human Resources, DEUTSCHE TELEKOM. Ea a abordat subiectul departamentelor de HR din prisma digitalizării.

”Dacă te gândești doar la aplicații sau tool-uri care îți pot automatiza munca în departamentul de HR, nu vei obține rezultatele spre care țintești. Contează foarte mult strategia din spate. Cum le legi între ele, cum le implemetezi, dacă într-adevăr ai nevoie de ele. Sunt mai mulți factori”, a precizat aceasta.

Tomorrow@Work 2019. Viziunea de viitor

Viziunea din viitor a locurilor de muncă reprezintă o preocupare constantă a societății de acum.

”‘Ne gândim prea mult cum vom interacționa oamenii cu roboții, cum vom adopta noile procese din era machine economy, însă ne întoarcem apoi cu picioarele pe pământ – instabilitatea legislativă, deficitul forței de muncă”, consideră Oana Munteanu – Senior Manager, Consulting Services in HR, PwC Romania.

Tomorrow@Work 2019. Pachete de beneficii

Flexibilitatea, un mediu de lucru agil și încurajarea pasiunilor sunt parte din pachetele de beneficii oferite de companii în prezent.

”În Renania promovăm spiritul antreprenorial. De exemplu, alocăm 2-3 ore pe săptămână angajaților, în care le oferim posibilitatea de a lucra la proiectele personale”, a afirmat Florentina Taudor – Director General, RENANIA.

Tomorrow@Work 2019. Inteligența artificială

Carmen Neagu – Consilier pe Probleme de Strategii și Dezvoltare Afaceri, ENERGOBIT SA, a vorbit de inteligența artificială.

”Teama ar trebui să fie de reglementare din punct de vedere legislativ. Nu ar trebui să ne preocupe profitul atât de mult, cât distribuția acestuia în societate”, a spus aceasta.

Citește și Biocide neconforme, găsite în urma controalelor Ministerului Sănătății

 

 

 

Citiți și despre: