Stiri: Economie

top 100 angajatori

Top 100 Cei Mai Doriți Angajatori din România în 2021

21.05.2021

În perioada decembrie 2020 – aprilie 2021 s-a desfășurat studiul Cei Mai Doriți Angajatori 2021. În cadrul conferinței internaționale de Employer Branding EBcon organizată de Catalyst Solutions au fost anunțate în premieră primele rezultate ale acestui studiu. Pentru studiu a fost folosit un eșantion de 14.347 de respondenți, al căror profil se încadrează în categorii precum:

– Business

– IT&C

– Inginerie și

– Științe Sociale.

Studiul a fost realizat pentru al 16-lea an consecutiv.

Top 100 Cei Mai Doriți Angajatori este un studiu realizat la nivel național, pe baza a 14.347 răspunsuri libere, cu privire la top 5 angajatori din România pentru care respondenții și-ar dori să lucreze.

Care sunt domeniile în care activează companiile din top 100?

  • 30% dintre angajatori sunt companii de tehnologie
  • 15% sunt companii care activează în domeniul automotive.

După 9 ani, Microsoft revine pe primul loc în topul preferințelor respondenților.

”Suntem încântați să fim recunoscuți ca Cel Mai Dorit Angajator din România. Acest lucru vine ca o confirmare a faptului că viziunea noastră și cultura de a pune oamenii pe primul loc au un impact pozitiv uimitor.

Odată cu situația pandemică, am pus și mai mult accent pe angajații noștri venind cu un răspuns rapid la situația globală, concentrându-ne asupra culturii organizaționale și menținerii stării de bine a angajaților, adaptându-ne la mediul de lucru remote într-un ritm accelerat. Starea de bine a angajaților noștri a fost și continuă să fie unul dintre cele mai importante aspecte pe care le urmărim. De asemenea, realizăm zilnic cât de important este acest lucru pentru sănătatea noastră mentală, fiind fundamentul unei culturi organizaționale puternice, orientate către angajați.

Vom continua să investim în angajații noștri, să promovăm sentimentul de apartenență și să acordăm spațiul necesar pentru a crește împreună. Eforturile noastre nu se opresc aici, dorindu-ne să putem asigura cele mai bune experiențe angajaților noștri, cu multă grijă și atenție.” Mădălina Stoian, HR Manager Microsoft

Care este industria pentru care românii ar prefera să lucreze?

Industria preferată rămâne cea de IT, la fel ca în 2018. În ceea ce privește criteriile cele mai importante, acestea sunt:

  • Mediul de lucru prietenos
  • Garantarea unui loc de muncă sigur și
  • Suport în dezvoltarea profesională.

Acestea sunt aspectele cele mai importante pentru studenți. Pentru candidații cu experiență, cele mai importante criterii sunt:

  • Recunoașterea performanțelor și
  • Oferta salarială.

Impactul lucrului de acasă în acceptarea unei noi oportunități de carieră

În ceea ce privește acest criteriu,

  • Circa 73,9 % dintre studenți preferă un mix de lucru (la birou și de acasă)
  • La fel ca 68 ,1% dintre profesioniști.

Care sunt canalele de socializare preferate?

Pentru studenți, canalele preferate sunt:

– LinkedIn 62,1%

– Facebook 59,8%

– Instagram 39,3%

Profesioniștii preferă în schimb LinkedIn, urmat de Facebook și YouTube.

“Întrebați ce categorii de conținut ar fi cele mai de interes pentru ei atunci când caută informații despre un angajator, ambele segmente analizate ar prefera, în principal, să acceseze informații cu privire la beneficiile și oportunitățile de avansare existente în cadrul organizației.

Observăm că pentru respondenții la început de carieră este important să regăsească sfaturi pentru a se pregăti pentru procesul de selecție, dar și care este profilul oamenilor căutați de angajator. Pe de altă parte, respondenții cu peste 3 ani experiență profesională, ar fi interesați să cunoască cum este menținut echilibrul între viața personală și profesională în cadrul companiei și informații despre cultura organizațională”, afirmă realizatorii studiului.

Pentru mai multe informații cu privire la structura rapoartelor, persoanele interesate pot solicita mai multe informații la adresa: angajatori@catalyst.ro

Citește și Cea mai mare emisiune de obligaţiuni din România, emisă de BCR