FMCG

TOPGEL, cel mai mare producător român de înghețată

01.09.2020

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate, compania va lansa un sortiment aniversar, CroqueMenthe. TOPGEL este o companie cu capital 100% românesc și cel mai mare producător român de înghețată, aflat în top 3 jucători pe piața de înghețată din România. Povestea societății a început ca o afacere de familie, fabrica TOPGEL fiind înființată în 1994, în Comuna Cârcea, în apropierea localității Craiova. Inițial TOPGEL producea doar înghețată la vafă, însă, pe măsură ce nevoile pieței au evoluat, s-a schimbat și nevoia oamenilor de a explora și de a încerca gusturi și arome noi.

Ulterior, extinderea domeniului de activitate a venit ca un pas firesc atât pentru companie, cât și la nivel de business, așa că domeniul de activitate a fost extins și pe piața produselor de patiserie.

Astăzi, TOPGEL este cel mai mare producător român de înghețată și se află în top 3 jucători pe piața de înghețată din România

Compania TOPGEL este prezentă de 25 de ani pe piață, mereu atentă la dorințele consumatorilor și la tendințele din domeniu, astfel încât să poată oferi produse apreciate de consumatori. Încă de la început, compania și-a dorit să creeze un produs apreciat, la un preț corect, fără a face rabat la calitate.

În prezent, TOPGEL deține un portofoliu de 50 de sortimente și arome de înghețată, care au ca ingrediente de bază imaginația și curiozitatea.

Înghețata care re-aduce gustul dulce al copilăriei în prezent

Cea mai apreciată înghețată din portofoliul TOPGEL este în acest moment Bambino, dar în top-ul preferințelor clienților se regăsesc și produse extrem de apreciate precum cornetul Cool, Sandwich-Club, Vanillio, Amandino sau înghețata Polară.

În ceea ce privește aromele, truffee și biscottino sunt cele mai căutate, însă și aromele clasice de vanilie și cacao rămân printre preferințele clienților TOPGEL.

Toate produsele sunt fabricate în unitatea de producție localizată în Comuna Cârcea, în apropierea orașului Craiova, care include 9 linii moderne de producție de înghețată și 6 linii dedicate produselor de patiserie.

Pentru a eficientiza activitatea cât mai mult, compania a realizat importante investiții de-a lungul timpului. Investițiile pentru optimizarea fluxului tehnologic se ridică doar în ultimul an la 1.360.000 de euro în tehnologie, echipamente pentru modernizarea depozitelor frigorifice centrale și a stației de epurare, dar și pentru achiziționarea unui robot de ambalare a înghețatei și a unor lăzi frigorifice noi.

Certificările deținute în acest moment atestă profesionalismul și calitatea produselor TOPGEL, compania deținând certificările ISO 9001:2015 și ISO 22000:2005.

În prezent, capacitatea de producție a companiei este de 100 tone/zi, ceea ce face ca TOPGEL să fie cel mai mare producător român autohton de înghețată

Pe lângă investițiile în tehnologizarea unității de producție, compania a investit și într-o rețea proprie de distribuție, care în prezent numără 24 de centre și o flotă de distribuție cu acoperire națională.

Flota proprie care deservește rețeaua de distribuție acoperă 100% din suprafața țării și este formată din 200 de autofrigorifice pentru înghețată, 75 de autoutilitare pentru produse de patiserie și un camion frigorific. Cele 24 de puncte de distribuție sunt strategic plasate, astfel încât să acopere principalele centre de interes la nivel național.

TOPGEL a urmărit recomandările autorităților pe durata pandemiei

Abordarea TOPGEL, atât la nivel intern, cât și în relația cu partenerii, a rămas întotdeauna optimistă și conformă cu reglementările autorităților, chiar și în perioada pandemiei.

„Ne dorim să menținem echilibrul pe care am reușit să-l păstrăm împreună într-o perioadă în care cu toții am fost puși în dificultate. Pe parcursul acestei perioade, am implementat o serie de măsuri și vom păstra o mare parte dintre acestea, pentru binele angajaților noștri și al partenerilor cu care colaborăm. Limităm accesul în unitate pentru persoanele din exterior, menținem măsurile de protecție, folosind corespunzător și repetat dezinfectanții, măștile și mănușile la nivelul întregii echipe”, ne-a declarat Bianca Popa, Co-Administrator TOPGEL.

De asemenea, în această perioadă, compania a păstrat o comunicare mai apropiată cu întreg personalul sub forma materialelor informative poziționate la vedere, în locurile special amenajate în fabrică.

Un grad crescut de retenție a personalului comparativ cu media din piață

TOPGEL este una dintre cele mai puternice companii din zona orașului Craiova și, totodată, o companie responsabilă față de consumator, parteneri, angajați și față de comunitate. Acest lucru se reflectă și în evoluția echipei din ultimii ani, care a înregistrat un trend ascendent. În prezent, TOPGEL numără nu mai puțin de 400 de angajați, cu un grad de retenție mult peste media din piață, având încă în echipă oameni și parteneri de nădejde, cu o vechime de circa 20 de ani în cadrul companiei.

Pe lângă responsabilitatea față de angajați și colaboratori, compania și-a luat angajamentul de a contribui la îmbunătățirea a două sectoare importante pentru comunitatea locală, și anume sănătatea și educația.

Contribuțiile CSR TOPGEL din ultimii 8 ani se ridică la o valoare totală de aproximativ 330.000 de euro

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 15,7 milioane de Euro, ajungând cel mai mare producător de înghețată din România și una dintre cele mai importante companii din județul Dolj. Tot anul trecut, TOPGEL a înregistrat un profit de 3,4 milioane de Euro și a contribuit la economia românească cu o sumă de aproximativ 2 milioane de Euro, sub formă de taxe și impozite.

În plus, compania s-a implicat în comunitate prin dotarea cu aproximativ 50 de echipamente medicale a spitalelor de stat din Craiova și în sprijinirea activităților asociațiilor locale din domeniul sănătății.

„Doar în ultimele 3 luni am realizat donații în valoare de aproximativ 74.000 de euro pentru dotarea cu echipamente medicale a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Craiova și a Spitalului Filantropia din Craiova”, a precizat Bianca Popa.

Lansarea sortimentului aniversar CroqueMenthe

În ceea ce privește lansarea noilor produse, TOPGEL va lansa foarte curând un sortiment aniversar, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate, un sortiment care a fost creat de unul dintre consumatorii și fanii produselor și companiei.

„TOPGEL a provocat imaginația iubitorilor de înghețată prin intermediul «Atelierului de Gusturi Noi», o campanie care i-a invitat să creeze o combinație proprie de arome. Sortimentul câștigător, care a primit cele mai multe voturi din partea publicului, se numește CroqueMenthe și va ajunge în scurt timp la raft”, detaliază Co-Administratorul TOPGEL.

TOPGEL va lansa foarte curând un sortiment aniversar, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate, un sortiment care a fost creat de unul dintre consumatorii și fanii produselor și companiei

În 2020, TOPGEL, la fel ca majoritatea companiilor, trebuie să se adapteze modificării obiceiurilor de consum, dar și apariției unor noi comportamente ale clienților. Această situație va crea, cu siguranță, cadrul propice pentru multiple inovații în rândul marilor jucători de pe piață, indiferent de domeniul de activitate, dar și noi oportunități de a crea și de a aduce pe piață cele mai interesante sortimente și arome, spre deliciul absolut al clienților.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/alpin-57-lux-ofera-peste-100-de-sortimente-de-inghetata/