Topul celor mai bogate orase din lume in 2018

Topul celor mai bogate orașe din lume

19.06.2019

Topul celor mai bogate orașe din lume. Averile persoanelor private au ajuns, la nivel mondial, la 204 trilioane de dolari la finele anului 2018. Cele mai bogate 10 orașe din lume dețin 74% din acești bani, conform studiului Global Wealth Migration Review 2019, realizat de AfrAsia Bank.

În ultimii ani țări emergente precum China sau India au avut o creștere masivă în ceea ce privește averea privată deținută de locuitorii marilor orașe.

Inegalitățile dintre cei bogați și cei săraci rămân, în continuare o preocupare majoră, iar banii se concentrează din ce în ce mai mult în mâinile unui număr mic de persoane. De exemplu, primii 10% din cei mai bogați oameni din America dețineau, în anul 1989, 60% din averea țării. Acum, aceștia au ajuns să controleze nu mai puțin de 70%.

Clasamentul AfrAsia Bank este realizat în funcție de averile deținute de persoanele private care locuiesc în fiecare din aceste orașe.

Așadar, care sunt cele mai bogate orașe din lume?

Topul celor mai bogate orașe din lume – 10. Singapore

Singapore este unul dintre cele mai bogate orașe-state din lume. Per total, Singapore deține 39 miliardari, iar averea totală se ridică la 995 miliarde de dolari.

Topul celor mai bogate orașe din lume – 9. Sydney

Sydney este capitala financiară a Australiei. Averea totală deținută de acest oraș este estimată la 1 trilion de dolari, la sfârșitul anului 2018. În plus, Sydney a devenit o destinație atractivă pentru mulți expați datorită stilului său de viață, siguranței și climei.

Topul celor mai bogate orașe din lume – 8.Hong Kong

Hong Kong-ul are o avere totală de 1,3 trilioane de dolari. De asemenea, acolo locuiesc 87 de miliardari.

Hong Kong are, de asemenea, cea de-a cincea cea mai mare bursă din lume.

Topul celor mai bogate orașe din lume – 7. Los Angeles

Cu toate că numărul miliardarilor din Los Angeles este la jumătate față de cel din Hong Kong (39 vs. 87), averea orașului este puțin mai mare. Astfel, averea persoanelor care trăiesc în Los Angeles este de 1,3 trilioane de dolari.

Topul celor mai bogate orașe din lume – 6. Shanghai

Shanghai este capitala financiară a Chinei. În ultimii 10 ani, orașul a avut o creștere impresionată a averii private.

Totalul averilor deținute de locuitorii din Shanghai este de 1,9 trilioane de dolari.

Topul celor mai bogate orașe din lume – 5. Beijing

Beijing -ul găzduiește multe dintre cele mai mari corporații din China. Averea totală a orașului este estimată la 2,1 trilioane de dolari, având 55 de miliardari la sfârșitul anului 2018.

Topul celor mai bogate orașe din lume – 4. San Francisco

San Francisco „Bay Area” include orașul în sine, precum și orașele învecinate, cum ar fi San Jose, Mountain View, Palo Alto și Redwood City. Averea totală din ”Bay Area” este de 2,3 bilioane de dolari.

Topul celor mai bogate orașe din lume – 3. Londra

Averea totală a locuitorilor Londrei este estimată la 2,4 trilioane de dolari. Această cifră nu include însă și averile din suburbiile Londrei, cum ar fi Windsor, Henley, Leatherhead, Ascot și Virginia Water.

Topul celor mai bogate orașe din lume – 2. Tokyo

Capitala Japoniei deține o avere totală de 2,5 trilioane de dolari. Tokyo găzduiește cea de-a treia cea mai mare bursă din lume, care deține 2.300 de companii cotate la bursă. Pe de altă parte, este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume.

Topul celor mai bogate orașe din lume – 1. New York

New York este un hub financiar global, cu o avere estimată totală de 2,9 trilioane de dolari. În acest centru financiar se regăsesc două dintre cele mai mari burse din lume: NYSE și Nasdaq. Per total, New York-ul are și 105 miliardari, mai mult decât orice alt oraș din lume.

Citește și Deficitul contului curent, creștere alarmantă

 

 

 

 

Citiți și despre:

  • Topul celor mai bogate oraşe din lumeTopul celor mai bogate oraşe din lume Topul celor mai bogate orașe din lume: Hong Kong este oficial cel mai bogat oraş din lume. Potrivit celui mai nou studiu realizat de Wealth-X, în 2017, acesta a reuşit să depăşească New York-ul în ceea ce […]
  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • Amway – vânzări record de 11,8 miliarde dolari, în 2013Amway – vânzări record de 11,8 miliarde dolari, în 2013 Amway a înregistrat anul trecut vânzări record la nivel global, în valoare de 11,8 miliarde de dolari, în creştere faţă de nivelul din 2012 când compania a raportat vânzări de 11,3 miliarde de […]
  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Standex intră pe piaţa din RomâniaStandex intră pe piaţa din România Maravela & Asociații a asistat grupul american Standex International Corporation în prima investiție pe piața românească. Mai exact, este vorba de achiziția filialei românești a Piazza Rossa Group. […]