Topul celor mai bogați oameni din lume în 2018

01.12.2018

10% din bogații lumii controlează 85% din averea globală. Vrei să faci parte din jumătatea bogată a lumii? Ar trebui să ai în cont 4.210 de dolari ( 17.174 de lei). Cel puțin așa arată Global Wealth Report, realizat de Credit Suisse Research Institute. Conform raportului, dacă vrei să faci parte din primii 10% cei mai bogați oameni din lume ar trebui să ai o avere de aproximativ 93.000 de dolari.

Este însă mult mai greu dacă vrei să fii mai bogat decât 99% din populația globului. Mai exact, ar trebuie să ai o avere de 871.000 de dolari.

Discrepanța dintre săraci și bogați

Aceste cifre reflectă nivelul extrem al inegalității veniturilor, la nivel mondial. Analiștii Credit Suisse explică faptul că jumătatea săracă a lumii deține, per total, mai puțin de 1% din averea mondială totală. Totodată, primii 10% dintre bogații lumii dețin 85% din averea globală.

Este mai mare discrepanța dintre bogați și săraci, în contextul în care 1% dintre cele mai bogate persoane au nu mai puțin de 47% din averea lumii.

Un procent din cele mai bogate persoane au nu mai puțin de 47% din averea lumii

Averea medie a unui miliardar este situată în jurul valorii de 4,1 miliarde de dolari, în 2018. Nivelul este în creștere cu 9% față de 2017, potrivit datelor Forbes.

Topul celor mai bogați oameni din lume în 2018

 1. Jeff Bezos – 112 miliarde de dolari

Cu o avere de 112 miliarde de dolari, Jeff Bezos este, în 2018, cel mai bogat din lume. Acesta este fondatorul companiei Amazon.com.

Jeff Bezos și compania sa au avut un rol extrem de important în dezvoltarea comerțului electronic, la nivel mondial.

 1. Bill Gates – 90 de miliarde de dolari

Bill Gates are o avere estimată la 90 de miliarde de dolari. Aceste este co-fondatorul gigantului IT Microsoft.

 1. Warren Buffett – 84 de miliarde de dolari

Warren Buffett deține o avere de 84 de miliarde de dolari. El este unul dintre cei mai cunoscuți investitori ai lumii.

Compania sa, Berkshire Hathaway, deține foarte multe divizii în domenii precum asigurări, construcții, mobilă sau transporturi.

 1. Bernard Arnault – 72 de miliarde de dolari

Bernard Arnault, al patrulea cel mai bogat om din lume, are o avere estimată la 72 de miliarde de dolari. El este un om de afaceri francez, cunoscut și pentru că este președintele consiliului de administrație al conglomeratului francez Louis Vuitton Moet Hennessy.

Louis Vuitton S.A. este cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume

 1. Mark Zuckerberg – 71 de miliarde de dolari

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, deține o avere de 71 de miliarde de dolari. El este, de asemenea, și unul dintre cei mai bogați tineri din lume.

 1. Amancio Ortega – 70 de miliarde de dolari

Al șaselea cel mai bogat om al lumii este Amancio Ortega. El are o avere estimată la 70 de miliarde de dolari.

Amancio Ortega Gaona este un om de afaceri spaniol, director de modă și președinte-fondator al companiei care deține și brandul Zara.

Al șaselea cel mai bogat om al lumii deține bine-cunoscutul brand de îmbrăcăminte ZARA

 1. Carlos Slim Helu – 67,1 de miliarde de dolari

Carlos Slim este un om de afaceri mexican, care deține o avere de 67,1 de miliarde de dolari. Acesta face afaceri în industria de telecomunicații, având o mare influență asupra industriei telecom din Mexic și dintr-o mare parte din America Latină.

Printre companiile pe care le deține Carlos Slim se numără Teléfonos de México (Telmex), Telcel și América Móvil

 1. Charles Koch – 60 de miliarde de dolari

Charles Koch este un om de afaceri american care are o avere estimată la 60 de miliarde de dolari.

Charles Koch a fost co-proprietar, președinte și director executiv al Koch Industries și coordonează compania împreună cu fratele său, David.

 1. David Koch – 60 de miliarde de dolari

David Koch este vicepreședinte executiv al Koch Industries. El, împreună cu fratele său, dețin câte 42% din companie.

Koch Industries este una dintre cele mai mari companii private din SUA. Cifra de afaceri a conglomeratului ajunge la 90 miliarde de dolari. În total, Koch Industries deține 80.000 de angajați.

 1. Larry Ellison – 58,5 de miliarde de dolari

Larry Ellison este al zecelea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 58,5 de miliarde de dolari. El este fondatorul și CEO-ul Oracle Corporation.

Țara cu cei mai mulți miliardari

Statele Unite continuă să fie țara cu cele mai mari averi. În prezent, 41% din numărul persoanelor cu averi de peste 50 de milioane de dolari provin din SUA.

Pe de altă parte, orașul cu cei mai mulți miliardari din lume este Beijing-ul. Per total, acolo trăiesc 100 dintre miliardarii lumii. New York-ul are, la rândul său, 95 de miliardari.

100 dintre miliardarii lumii locuiesc în Beijing

Și dacă vă întrebați câți miliardari există în lume, aflați că, la momentul de față, lumea are în total cel mai mare număr de miliadari din istoria sa. Mai exact, este vorba de 2.754 de persoane care au averi de peste 1 miliard.

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Topul celor mai bogați oameni din lume în 2018

 1. Pingback: Top vizualizari YouTube 2018. Lista completat | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.