Topul celor mai bogati oameni din lume

Topul celor mai bogaţi oameni din lume

01.02.2021

Topul celor mai bogati oameni din lume. Opt din cei 10 cei mai bogaţi oameni ai lumii trăiesc în Statele Unite şi deţin averi de peste 1,5 trilioane de dolari. În ciuda pandemiei, averile celor mai bogaţi oameni din lume au crescut cu 31% în 2020, conform Billionaires Index realizat de Bloomberg. Este vorba de cel mai mare avans înregistrat de la lansarea indicelui până în prezent.

Majorarea istorică a averilor celor mai bogaţi oameni din lume a avut loc în momentul în care întreaga planetă s-a confruntat cu pandemia de coronavirus şi cu riscuri economice imense.

Opt din cei 10 cei mai bogaţi oameni ai lumii trăiesc în Statele Unite şi deţin averi de peste 1,5 trilioane de dolari.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a fost cel care a înregistrat cea mai mare creştere a averii deţinute, însă el nu ocupa primul loc al topului celor mai bogaţi oameni din lume, la finele anului trecut. Totuşi, acesta a reuşit să îl depăşească pe Bill Gates, fondatorul Microsoft, ocupând astfel al doilea loc în clasament.

Elon Musk a fost cel care a înregistrat cea mai mare creştere a averii în 2020

Averea netă totală a lui Elon Musk a crescut cu 142 miliarde de dolari în 2020, până la 170 de miliarde dolari, fiind cea mai rapidă majorare a averii unei persoane din istorie.

Locul I al topului este ocupat însă de Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Acesta deţine o avere netă de 190 de miliarde de dolari, veniturile lui crescând cu 75 de miliarde de dolari.

 1. Jeff Bezos

Jeff Bezos, născut la 12 ianuarie 1964, este un antreprenor american care deţine un rol esențial în sectorul comerțului electronic, fiind fondatorul și CEO-ul Amazon, cea mai mare companie cu vânzări on-line.

Jeff Bezos este absolvent al Universităţii Princeton.

Jeff Bezos deţine 11,1% din acţiunile Amazon

 1. Elon Musk

Elon Musk este fizician, inginer, designer și proiectant industrial, inventator şi programator.

Musk este fondatorul, directorul general și inginerul șef al SpaceX, co-fondator, director executiv și arhitect al Tesla. De asemenea, Elon Musk a mai fondat companiile The Boring Company, Neuralink, Zip2, X.com și PayPal.

 1. Bill Gates

Bill Gates este co-fondator (împreună cu Paul Allen) al Microsoft Corporation. În 1985, compania sa a lansat prima versiune a sistemului de operare Windows. În plus, din 1986 Microsoft devine companie publică, fiind listată la bursă.

În anul 2008, Bill Gates se retrage de la conducerea Microsoft, rămânând însă acţionar al companiei.

Bill Gates se numără printre acționarii de top ai Microsoft, deținând 1,36% din titlurile companiei, potrivit FactSet

 1. Bernard Arnault

Bernard Arnault  este un om de afaceri francez, președintele consiliului de administrație al conglomeratului francez LVMH.

Bernard Arnault deţine o diplomă de inginer în cadrul Universităţii École Polytechnique și deține 51% din LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), împreună cu Christian Dior SA. De asemenea, Bernard Arnault este directorul și președintele consiliului de administrație al ambelor companii.

În plus, el a fost proprietarul casei de licitații Phillips de Pury & Company între anii 1999 și 2003.

 1. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, programator american și antreprenor în domeniul internetului, este co-fondatorul și președintele rețelei de socializare Facebook.

Mark Zuckerberg a studiat informatica la Universitatea Harvard și în 2004 a fondat Facebook, iar în anul 2006 a renunțat la studiile sale, fără a absolvi Universitatea.

Fondatorul Facebook este cel mai tânăr antreprenor care a devenit miliardar pornind o afacere de la zero.

Mark Zuckerberg este cel mai tânăr antreprenor care a devenit miliardar pornind o afacere de la zero

 1. Warren Buffett

Warren Buffett este un investitor, om de afaceri și filantrop american, recunoscut pentru stilul de viață modest, chiar dacă deţine o avere imensă.

Warren Buffet este preşedintele şi CEO-ul Berkshire Hathaway, companie americană care deține subsidiare în domenii precum asigurări, construcții, mobilă și transporturi.

„Imperiul” Berkshire Hathaway deţine peste 60 de companii, inclusiv asiguratorul Geico, producătorul de baterii Duracell și lanțul de restaurante Dairy Queen.

 1. Zgong Shanshan

Zhong Shanshan este cel mai bogat om din China. El a fondat și conduce Nongfu Spring, cea mai mare companie chineză de băuturi. De asemenea, Zhong Shanshan este proprietarul companiei-gigant din domeniul farmaceutic Wantai.

Acesta a intrat în topul celor mai bogaţi oameni din lume în anul 2020, când a listat ambele companii la bursă şi a înregistrat astfel o creştere a averii nete de peste 70 de miliarde de dolari.

Topul celor mai bogati oameni din lume. Veniturile celor două firme deţinute de Zhong Shanshan au fost estimate la 3,6 miliarde de dolari în 2019

 1. Larry Page

Larry Page este, împreună cu Sergey Brin, co-fondator al companiei Google. De asemenea, el deţine funcţia de director executiv în cadrul Google, precum și cea de manager de dezvoltare a companiei, ocupând-se de produsele lansate şi de strategia tehnologică.

La vremea când au fondat Google, cei doi erau studenţi la Universitatea Stanford.

 1. Sergey Brin

Sergey Brin este un informatician și om de afaceri american, originar din Rusia, cofondator al Google. Acesta deţine o avere estimată la 75 miliarde de dolari.

Topul celor mai bogati oameni din lume. Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în anul 1998, când erau studenţi la Universitatea Stanford

 1. Larry Ellison

Larry Ellison este un antreprenor din Statele Unite şi fondatorul Oracle Corporation. Acesta a creat compania în anul 1977, cu o investiţie de doar câteva mii de dolari.

Ulterior, compania fondată de Larry Ellison avea să devină una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume.

Citeşte BusinessMark, evenimente concept propriu online si offline

 

 

Citiți și despre:

 • Tehnologia care stă în spatele mașinilor autonomeTehnologia care stă în spatele mașinilor autonome În urma accidentului din Arizona, Uber a decis să oprească testele efectuate cu maşini autonome. De mulți ani oamenii visau să aibă maşini care se conduc singure iar în prezent, când acest vis a devenit […]
 • Cum va evolua economia în 2021?Cum va evolua economia în 2021? Evoluţia economiei în 2021. Deși economia s-a contractat pe parcursul anului 2020, estimările instituțiilor financiare pentru acest an sunt pozitive. Anul 2020 a fost unul dificil pentru întreaga planetă. […]
 • Avantajele muncii la domiciliuAvantajele muncii la domiciliu Deși a apărut ca o necesitate cauzată de pandemie, munca la domiciliu oferă o serie de avantaje atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Pandemia de COVID-19 a obligat companiile din întreaga lume să […]
 • Cele mai bune cărţi de business ale anului 2015Cele mai bune cărţi de business ale anului 2015 Cărţile vor fi cele care pot să ne ofere o altă perspectivă, idei, abordări de succes şi o parte din experienţa altora. Cei mai bine-pregătiţi oameni de afaceri, cei mai inovatori antreprenori şi cei mai buni […]
 • Cum stimulează publicitatea creșterea economicăCum stimulează publicitatea creșterea economică România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul promovarea afacerilor în mediul digital. An de an, piaţa de publicitate online creşte simţitor, însă aceasta nu a ajuns încă la un nivel maximum, […]