Stiri: Sanatate

Universitatea Bucuresti admitere toamna 2019

Topul celor mai bune universităţi din România

13.12.2017

Pentru al doilea an consecutiv a fost elaborat Metaranking-ul Universitar, ediția 2017, care include în analiză 92 de universități active din România (55 publice și 37 private) dintre care doar 23 au fost apreciate ca având vizibilitate și prezență internațională.

Similar anului anterior, Universitatea de Vest din Timișoara a fost inclusă în categoria universităților cu vizibilitate și impact internațional, alături de universitățile afiliate Consorțiului Universitaria, constituind astfel „cel mai vizibil grup academic de universități românești în aria internațională a mediului academic (38 de puncte din totalul de 90 de puncte obținute de universitățile românești)”.

Conform metodologiei utilizate, au fost luate în considerare rezultatele și performanțele universităților obținute în clasamentele academice internaționale, primele poziții la nivel național fiind ocupate de universitățile membre ale Consorțiului UNIVERSITARIA (Universitatea Babeș-Bolyai – UBB – 14 puncte, Universitatea din București – UB – 10 puncte, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – UAIC – 7 puncte, Universitatea de Vest din Timișoara – UVT – 5 puncte și Academia de Studii Economice din București – ASE – 2 puncte), respectiv UPB cu 10 puncte obținute.

„Clasificarea nu este o surpriză, în contextul în care acum câteva săptămâni UVT a fost desemnată câștigătoarea Premiului pentru Excelență în colaborările internaționale în cadrul Galei Premiilor Elsevier. În plus, suntem prezenți constant în topurile internaționale, pe primele poziții în țară. Strategia de internaționalizare dă rezultate. Angajându-ne în competiție la nivel internațional devenim vizibili peste graniță, învățăm de la alții și dezvoltăm parteneriate în educație și cercetare cu universități puternice”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Analiza detaliată a scorurilor obținute de universitățile din România în clasamentele academice internaționale evidențiază prezența a două universități timișorene, care au acumulat împreună 8 puncte din scorul total de 90 de puncte al universităților românești incluse în metaranking (UVT – 5 puncte, UPT – 3 puncte).