Topul celor mai eficiente companii din România, în anul 2016

09.12.2016

Effie România a lansat, pentru al treilea an consecutiv, Effie Effectiveness Index România, clasament ce reunește informațiile despre câștigătorii și finaliștii români ai competiției Effie într-un Index local. Pe primul loc, atât în topul companiilor dar și al brandurilor, se află Telekom România, iar în topul agențiilor McCann World Group România.

Sistemul de punctare folosit pentru alcătuirea clasamentului este același la nivel global și toate detaliile despre acesta sunt publice la adresa http://effieindex.com.

Effie Effectiveness Index se alcătuiește la nivel global și identifică și clasifică cei mai eficienți clienți, agenții și branduri din industria de marketing și comunicare, reunind informațiile despre câștigătorii și finaliștii din competițiile Effie din 40 de piețe. Effie Index a fost lansat în 2011, pentru a prezenta cei mai eficienți clienți, agenții și branduri la nivel global, regional, în anumite țări, sau distinct, pe categorii de produse.

Telekom România câștigă titlul de cel mai eficient client cu un Grand Effie, Gold și Silver ȋn categoria Telecommunications, Silver ȋn Engaged Communities și Bronze în Brand Experience, urcând o poziție față de clasamentul din 2015. Strauss România ocupă locul al doilea cu un Gold la categoria Sustained Success și două Bronzuri la Non-alcoholic beverages și Renaissance. Pe locul al treilea se află US Food Network cu un Silver și un Bronze la categoria Retail și un Bronze la Brand Experience.

Effie Effectiveness Index (punctaj):

1. Telekom România 28
2. Strauss România 16
3. US Food Network 14
4. Carrefour România 12
5. National Institute for Blood (Centrul de Transfuzie Sanguină) 12
6. Vodafone România 12
7. ING Bank România 10
8. Ursus Breweries 10

Clasamentul brandurilor este condus tot de Telekom România. Următorul clasat este KFC cu un Silver și două Bronzuri, iar pe locul al treilea este Carrefour cu trei Bronzuri.

Clasamentul brandurilor (punctaj):

1. Telekom 28
2. KFC 14
3. Carrefour 12
4. National Institute for Blood 12
5. Untold 12
6. Vodafone 12
7. ING Bank 10
8. ACR 8
9. Amigo 8
10. Doncafé 8
11. Federația Română de Fotbal 8
12. Natura 2000 NGO Coalition 8