Logistica

Topul celor mai fiabile masini in 2021

Topul celor mai fiabile maşini în 2021

01.05.2021

Topul celor mai fiabile maşini în 2021. Între fiabilitatea unei maşini şi preţul ei de achiziţie există o strânsă legătură, calitatea pieselor folosite regăsindu-se în costul final al autovehiculului. Atunci când decideţi să cumpăraţi o maşină, pe lângă preţ, fiabilitatea ei este un factor de care trebuie să ţineţi cont. Fiabilitatea unei mașini reprezintă capacitatea acesteia de a rula fără defecțiuni, pe o perioadă dată de timp și în anumite condiții de uzură. Constructorul maşinii respective asigură fiabilitatea prin controlul calității, alegerea materialelor de fabricare, precum şi printr-un control al elementelor autovehiculului.

Aşadar, fiabilitatea depinde extrem de mult de modul în care este produsă maşina şi de piesele folosite la fabricaţia ei. La aceastea se adaugă şi stilul celui care o conduce și o întreține.

Menținerea fiabilităţii depinde şi de proprietarul maşinii. Acesta trebuie să fie atent la întreţinerea şi repararea autovehiculului, precum şi la schimbarea consumabilelor.

Fiabilitatea unei maşini depinde foarte mult de modul în care este produsă şi de piesele folosite la fabricaţia ei

În plus, între fiabilitatea unei maşini şi preţul ei de achiziţie există o strânsă legătură, calitatea pieselor folosite regăsindu-se aşadar în costul final pe care proprietarul autovehiculului îl va plăti.

În ceea ce priveşte fiabilitatea unei maşini există multe teorii şi preconcepţii. Şoferii spun că maşinile franceze au probleme pe partea electrică, în timp ce pentru cele produse în Italia piesele de schimb sunt greu de găsit şi scumpe. De asemenea, despre maşinile sud-coreene se afirmă că au o durată mai scurtă de viaţă decât cele germane.

Aşadar, care sunt cele mai fiabile maşini în 2021, conform studiului Driver Power, realizat de Auto Express?

Topul celor mai fiabile mașini în 2021:

 1. Lexus NX

 2. Kia Sorento

 3. Toyota Prius

 4. Mazda MX-5

 5. Peugeot 3008

 6. Honda CR-V

 7. Mazda CX-5

 8. Toyota Verso

 9. Skoda Octavia

 10. Lexus CT

 11. Lexus NX

Studiul Driver Power arată că Lexus a demonstrat că este posibil să aveți o mașină echipată cu cele mai noi tehnologii, alimentată de un sistem hibrid complicat, dar care oferă totuși fiabilitate de top. Modelul NX este, aşadar, un exemplu în acest sens.

Calitatea mașinii este cea care o plasează pe locul I al clasamentului, la care se adaugă şi rata relativ scăzută a defecțiunilor. Mai puțin de 7% dintre proprietari au raportat vreo problemă la această maşină.

Calitatea Lexus NX este cea care o plasează pe locul I al clasamentului celor mai fiabile maşini în 2021, la care se adaugă şi rata relativ scăzută a defecțiunilor

 1. Kia Sorento

O mașină cu șapte locuri precum Kia Sorento se dovedeşte destul de fiabilă, clasându-se pe locul al doilea în topul Auto Express.

Un avantaj important este reprezentat şi de faptul că modelul Sorento deţine o garanție de șapte ani, plafonată la 100.000 de mile, ca în cazul tuturor maşinilor Kia. Aceasta este cea mai lungă garanție oferită de un producător auto. Aşadar, în cazul în care cumpărați o mașină veche de trei ani, un autovehicul care în mod normal ar fi în afara perioadei de garanție a producătorului, cu Sorento beneficiaţi în continuare de garanția producătorului pentru patru ani.

Proprietarii acestui model s-au arătat impresionați de calitatea maşinii, care a fost ușor îmbunătățită faţă de versiunea 2016.

Proprietarii Kia Sorento s-au arătat impresionați de calitatea maşinii, care a fost ușor îmbunătățită faţă de versiunea 2016

 1. Toyota Prius

Cea mai recentă generație a Toyota Prius nu este doar cea mai cunoscută mașină hibridă din lume, este, de asemenea, o mașină de familie extrem de practică. În plus, faptul că șoferii de taxi au încredere în Prius pentru a face curse toată ziua și toată noaptea reprezintă o dovadă pentru fiabilitatea ei.

Poprietarii acestei maşini apreciază în special economiile făcute de acest autovehicul hibrid şi doar 6% dintre ei au raportat probleme.

Fiabilitatea Toyota Prius este demonstrată şi de faptul că şoferii de taxi aleg această maşină pentru a-şi efectua cursele

 1. Mazda MX-5

Mazda MX-5 ocupă locul al patrulea în topul celor mai fiabile maşini în 2021, fiind apreciată pentru puterea motorului şi pentru precizia direcţiei. Spre deosebire de o mașină sport tradițională, acest model poate străbate drumuri asfaltate mai prost fără probleme. Fiabilitatea mașinii este extrem de bună, mai puțin de 10% dintre proprietari raportând probleme, dintre care cele mai frecvente erau electrice.

Sub 10% dintre proprietarii Mazda MX-5  au raportat probleme dintre care cele mai frecvente erau cele electrice

 1. Peugeot 3008

Noua generație a Peugeot 3008 este considerată o versiune mai de lux decât cea anterioară și acest lucru se vede în mod clar la grija acordată la fabricarea acesteia. Deşi se află pe locul al cincilea în clasamentul celor mai fiabile maşini în 2021, modelul 3008 s-a dovedit fiabil pentru proprietari. Mai exact, doar 11% din proprietari au raportat probleme la maşină, cele mai des întâlnite fiind cele legate de partea electrică.

Peugeot 3008 este considerată o versiune mai de lux decât cea anterioară. Acest lucru se vede clar în grija acordată la fabricarea acesteia

Următoarele locuri în clasament sunt completate de Honda CR-V, Mazda CX-5, Toyota Verso, Skoda Octavia şi Lexus CT. Aşadar, se pare că în 2021, topul fiabilităţii este ocupat în mare parte de maşinile produse în Japonia, mai ales că preţurile de achiziţie pentru aceste modele este unul mult mai redus în comparaţie cu cele produse în Germania.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/vanzarile-de-masini-electrice/