Finante

Topul celor mai inovatoare companii din lume

01.01.2020

Topul celor mai inovatoare companii din lume. După ce în 2018, Apple a ocupat primul loc, gigantul IT nu se mai regăsește în primele 10 companii ale clasamentului. În 2019, Apple nu mai este cea mai inovatoare companie din lume, conform unui studiu realizat de Fast Company. Gigantul IT a ajuns pe locul 17 în clasamentul celor mai inovatoare 50 de companii la nivel mondial, după ce în 2018, Apple a ocupat primul loc.

Specialiștii Fast Company spun că Apple nu a reușit să scoată pe piață produse sau servicii cu adevărat inovatoare, în timp ce vânzările dispozitivelor companiei au fost destul de „lente”.

Cu toate acestea, Apple a fost recompensată pentru investițiile realizate în procesoarele sale, care dețin capacitatea de a executa operațiuni importante și care pot suporta cele mai noi tehnologii, precum cele de inteligență artificială sau realitate augmentată. Noile procesoare vor face, prin urmare, ca dispozitivele Apple să devină mai puternice decât erau înainte.

În 2019, Apple a fost recompensată pentru investițiile realizate în procesoarele sale

Topul celor mai inovatoare companii din lume. Care sunt, așadar, cele mai inovatoare companii din anul 2019?

  1. Meituan Dianping

Producătorul chinez de aplicații, Meituan Dianping, care a intrat în topul celor mai inovatoare companii în 2019, face mult mai ușoară rezervarea de vacanțe, de bilete de film sau mâncare.

În prima jumătate a anului 2018, Meituan Dianping a intermediat 27,7 miliarde de tranzacții, în valoare de 33,8 miliarde de dolari, pentru mai mult de 350 de milioane de oameni.

  1. Grab

Având sediul în Singapore, Grab este compania de călătorii care a scos Uber de pe piața din regiune, preluându-i ulterior operațiunile.

Topul celor mai inovatoare companii din lume. Grab este compania de călătorii care a scos Uber de pe piața din Singapore

De atunci, Grab s-a extins și în domeniul livrărilor de alimente, rezervări de călătorii și servicii financiare. Compania a înregistrat venituri de 1 miliard de dolari în 2018.

  1. NBA

Fast Company a lăudat NBA – National Basketball Association – pentru întreaga sa activitate, mai ales că meciurile sale au avut audiențe record. În plus, veniturile sale au avansat cu 25%.

NBA a avut o strategie cu adevărat inovatoare pentru a aduce sportul în casele americanilor.

  1. Walt Disney

Când vine vorba de streaming video, Disney este cel mai bine poziționată companie în topul celor mai inovatoare companii.

Topul celor mai inovatoare companii din lume. Principalul concurent al Walt Disney este Netflix

Gigantul media a lansat recent și proiectul Disney + care oferă un conținut original nou și o bibliotecă de filme și emisiuni TV Disney.

Fast Company spune că acest proiect aduce pe piața media un „portofoliu inegalabil”.

  1. Stitch Fix

Conform Fast Company, retailer-ul online Stitch Fix este practic o companie de analiză a datelor.

Compania livrează haine personalizate care sunt în acord cu preferințele consumatorilor, printr-un serviciu de tip abonament. Deși „la suprafață” pare un retailer online, compania derulează în spate operațiuni de analiză a datelor cu adevărat sofisticate, prin care află ce haine le plac clienților și ceea ce li se potrivește acestora.

Stitch Fix se folosește de operațiuni de analiză a datelor cu adevărat sofisticate

Stitch Fix, compania care s-a listat în 2017, a avut venituri de 1,2 miliarde de dolari în anul fiscal 2018. Spre comparație, veniturile din primul trimestru din 2019 au ajuns la 366 de milioane de dolari. Cu toate astea, acțiunile companiei au avut o evoluție volatilă.

  1. Sweetgreen

Derulând afaceri de tipul „din grădină direct pe masă”, Sweetgreen deține 91 de restaurante în opt state americane.

Compania găsește mereu modalități de a-și aduce mâncarea către clienți mai eficient cu ajutorul aplicației sale, care a fost descărcată de mai mult de un milion de oameni.

  1. Apeel Sciences

Apeel Sciences livrează legume și fructe care au o „durată de viață” de două ori mai mare decât produsele existente pe piață. Compania se axează pe combaterea deșeurilor alimentare prin folosirea de materiale derivate din plante pentru a crea o barieră de protecție suplimentară pentru a prelungi viața și pentru a preveni deteriorarea fructelor și legumelor.

Topul celor mai inovatoare companii din lume. Avocado-ul produs de companie a ajuns, în 2018, în peste 250 de lanțuri de retail

Apeel Sciences livrează atât produse organice, cât și fructe și legume convenționale.

Printre produsele livrate de companie se numără căpșunile, mango, mere, bananele, citricele și sparanghelul.

  1. Square

Square este compania care a reușit să facă plățile mai puțin „dureroase”, conform Fast Company.

Una dintre inovațiile acestei companii este Square Terminal, un terminal de credit all-in-one cu conectivitate wireless și touchscreen.

Square gestionează tranzacții trimestriale de aproximativ 23 de miliarde de dolari, compania raportând o creștere anuală de aproape 30%.

  1. Oatly

Compania suedeză oferă o alternativă pentru lapte sub formă de ovăz pulverizat. Deși acest produs a apărut pentru prima dată  în anii ’90, nu a reușit să ajungă în SUA până în 2016. Atunci a fost momentul când lucrurile au „escaladat”. Între 2017 și 2018, veniturile Oatly au crescut de la 1,5 milioane dolari la peste 15 milioane de dolari.

În prezent, produsele companiei se regăsesc în 2.500 de cafenele și 1.500 de magazine alimentare. De asemenea, compania estimează că vânzările se vor dubla în 2020.

Produsele Oatly se regăsesc în 2.500 de cafenele și 1.500 de magazine alimentare

  1. Twitch

Twitch este serviciul de streaming video al Amazon. Compania a raportat o creștere impresionantă, datorită faptului că este un serviciu foarte inovativ.

Platforma transmite în timp real videourile care au legătură cu jocuri video, în special a competițiilor e-sports.

Twitch deține câteva milioane de emisiuni și sute de milioane de spectatori pe lună.

Citește și Francize ieftine. Idei de afaceri profitabile pentru 2019 și 2020