Stiri: Companii

Topul celor mai mari angajatori din Romania 2018

Topul celor mai mari angajatori din România în 2018

18.12.2018

Topul celor mai mari angajatori din România 2018. BestJobs a lansat ”Top cei mai buni angajatori în 2018”. Este vorba de un clasament anual realizat în baza evaluărilor a peste 100.000 de angajați ai companiilor listate pe portalul de recrutare. Topul clasează angajatorii în funcție de evaluările propriilor angajați.

Angajații români au acordat note de la 1 (nivel minim de satisfacție) la 5 (nivel maxim de satisfacție) companiilor pentru care lucrează. Criteriile de votare au luat în calcul gradul de satisfacție la locul de muncă, posibilitatea ca angajatul să recomande unui apropiat să se angajeze în cadrul companiei, precum și dorința angajatului de a-și schimba jobul în viitorul apropiat (6 luni – 1 an).

Topul celor mai mari angajatori din România 2018. Vodafone, Petrom și Banca Transilvania

Primele locuri sunt ocupate de Vodafone România, OMV Petrom și Banca Transilvania. Acestea sunt cele mai apreciate companii din România de către angajați.

Vodafone urcă 9 poziții în clasament, ajungând astfel pe primul loc în topul celor mai apreciați angajatori din România. Comparativ cu 2017, IT-ul pierde teren în fața companiilor financiare, care ajung din nou în topul preferințelor angajaților.

În plus, Banca Transilvania cunoaște o ascensiune remarcabilă ajungând pe locul trei în topul angajatorilor. Acest loc era ocupat anul de trecut de Orange România.

În primele zece poziții din top se mai regăsesc în acest an ING Bank, cât și angajatori din retail, Auchan, Altex și Emag, sau companii din domeniul BPO, precum Arvato Services.

Topul celor mai mari angajatori din România 2018. Instituții publice

M.A.P.N și INCAS se numără, de asemenea, primele instituții publice care au ajuns în top 10 cei mai apreciați angajatori în 2018.

M.A.P.N ocupă locul 8 în clasament, în timp ce Incas, Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale, ocupă locul 10 în clasament, poziție ocupată anul trecut de Heineken România.

Topul celor mai mari angajatori din România 2018.

1. Vodafone Romania
2. OMV Petrom
3. Banca Transilvania
4. Auchan
5. Emag
6. Arvato Services
7. ING Bank
8. M.A.P.N
9. Altex
10. INCAS
11. Kromberg & Schubert Romania
12. Carrefour Romania
13. BRD Société Générale
14. Nestle
15. Schaeffler Romania
16. Michelin Romania
17. British American Tobacco
18. IBM
19. Robert Bosch Romania
20. Orange Romania

Citește și Unde găsești cei mai ieftini brazi de Crăciun în 2018?