Topul celor mai mari salarii din domeniul medical

27.05.2015

În medie, salariul net solicitat de un medic stomatolog se situează la 1600 de euro, fiind pe primul loc în topul salariilor solicitate din domeniul medical. Pe următorul loc se află medicii specialiști, cu un salariu solicitat de 1350 de euro, potrivit unui clasament realizat de CeeVee.com.

Cele mai mici salarii din domeniul medical sunt solicitate de asistenții/ asistentele de stomatologie, media salariului net fiind la 350 de euro.

Analiza a fost realizată pe baza de CV-uri ale platformei CeeVee.com, care cuprinde un număr de 88.000 de CV-uri ale candidaţilor din domeniul medical din România.

Salarii solicitate (euro):

  1. Medic stomatolog: 1600 euro
  2. Medic specialist: 1300 euro
  3. Asistentă medicală: 790 euro
  4. Farmacist: 750 euro
  5. Reprezentant medical: 670 euro
  6. Medic veterinar: 650 euro
  7. Optometrist: 580 euro
  8. Asistent/ă farmacie: 430 euro
  9. Asistent/ă stomatologie: 340 euro

„Recrutarea în domeniul medical este destul de dificilă, în primul rând pentru că cererea nu se aliniază de multe ori cu oferta, întrucât specialiștii din domeniul medical sunt foarte căutaţi atât pe plan local cât și pentru posturi în străinătate.  În același timp, aceştia au de cele mai multe ori un program foarte solicitant care nu le permite să își gestioneze CV-ul sau toolurile de carieră astfel încât să fie ușor de găsit sau abordat de către cei care le-ar putea oferi oportunități de angajare”, a declarat Oana Manga, Business Development Manager, CeeVee.com.

 

 

Citiți și despre: