Stiri: Sanatate

Topul celor mai nesanatoase alimente

Topul celor mai nesănătoase alimente pe care le găsim în magazine

29.04.2020

Topul celor mai nesănătoase alimente. Cu toţii vrem să avem o alimentaţie sănătoasă, însă de multe ori ajungem în situaţia în care cumpărăm diverse alimente nesănătoase fără să ştim acest lucru. Vă prezentăm, aşadar, un clasament al alimentelor care ne pot afecta sănătatea.

Chiar dacă o alimentaţie nesănătoasă nu își face simţite efectele pe termen scurt, pericolele pentru sănătatea noastră pe termen mediu şi lung sunt imense.

Topul celor mai nesănătoase alimente. Aşadar, care sunt cele mai nesănătoase alimente pe care le găsim în magazine?

Topul celor mai nesănătoase alimente. Somonul de crescătorie

Conform unei cercetări realizate de Asociaţia Pro Consumatori, deşi avem impresia ca mâncând somon alegem un produs sănătos, lucrurile nu stau deloc aşa. Aşadar, somonul de crescătorie nu este deloc sănătos. Acesta conţine:

  • pesticide
  • metale grele
  • alte substanţe periculoase pentru sănătatea noastră

Nici somnul afumat nu este mai sănătos, în condiţiile în care peste 60% din somonul afumat vândut în ţara noastră provine din crescătorii.

Nu se poate spune acelaşi lucru şi despre somonul sălbatic, care are beneficii extraordinare asupra sănătăţii noastre.

Topul celor mai nesănătoase alimente. Zacusca

Un alt produs pe care îl cumpărăm din supermarketuri şi avem impresia că este sănătos este zacusca. Deşi ar trebuie să reprezinte o alegere sănătoasă, făcută din vinete, ardei sau alte legume, zacusca la borcan conține aditivi şi zahăr.

Murăturile

Nici murăturile cumpărate nu reprezintă o alegere sănătoasă. De asemenea, acestea conţin conservanţi care ne pot afecta sănătatea.

Topul celor mai nesănătoase alimente. Gemul şi dulceaţa

Totdată gemurile cumpărate ne pot face mult rău, în contextul în care Asociaţia Pro Consumatori ne atrage atenţia că la 100 de grame de produs, conţinutul de zahăr ajunge până la 65 de grame. Aşadar, mâncăm mai mult zahăr procesat decât fructe, atunci când cumpărăm gemuri sau dulceaţă din comerţ.

Crenvurştii

Un alt produs extrem de nociv pentru sănătatea este următorul: crenvurştii. Produsele analizate de Asociaţia Pro Consumatori conţin până la 11 aditivi care nu sunt deloc sănătoşi.

În cazul produselor de mai sus: zacuscă, murături şi gemuri, soluţia este să le preparăm în casă. De asemenea, în ceea ce priveşte somonul, alegerea noastră ar trebui să se îndrepte către cel sălbatic, iar la crenvurşti, cel mai bine ar fi să îi eliminăm de tot din alimentaţia noastră.

Citeşte şi Alimente care stimulează memoria