Finante

Topul celor mai vizitate capitale din lume

01.09.2019

Topul celor mai vizitate capitale din lume. Turiștii tind să ia în considerare aspecte precum istoria locurilor, bogățiile naturale, nivelul de trai și sustenabilitatea. Conform studiilor efectuate de momondo, circa 37% dintre români și-au declarat intenția de a profita din plin de oferta de city-break-uri oferite în 2019. Prin urmare, au fost analizate locațiile care atrag în fiecare an cei mai mulți turiști, atât din punct de vedere al ofertelor de cazare, cât și al prețurilor practicate. Echipa motorului de căutare pentru călătorii a realizat în plus o analiză a celor mai verzi orașe din Europa pe care românii le pot vizita în 2019.

Cele mai vizitate capitale din lume în 2019 au fost Londra, Paris și Amsterdam

Topul celor mai vizitate capitale din lume. În acest studiu au fost incluse 143 de orașe-capitală din întreaga lume, care au fost evaluate atât din punct de vedere al numărului de hoteluri disponibile, cât mai ales din punct de vedere al ratei de ocupare, considerată a fi indicatorul cel mai important care trebuie luat în calcul pentru a fi evaluat corect interesul turiștilor față de anumite locații. Analiza momondo a relevat faptul că orașele europene tind să domine clasamentul. Pe primele trei locuri s-au situat Londra, Paris și Amsterdam.

Topul celor mai vizitate capitale din lume. Capitalele europene ocupă un loc fruntaș

În alegerea celor mai potrivite locații de vacanță, turiștii tind să ia în considerare aspecte precum istoria locurilor pe care se pregătesc să le viziteze, bogățiile naturale, nivelul de trai și, nu în ultimul rând sustenabilitatea, acestor locații.

Bucureștiul ocupă locul 28 între capitalele țărilor europene, în timp ce la nivel mondial se clasează pe locul 61

Prețul mediu al unei nopți de cazare în București în 2019 este de 84 de euro. Prin urmare, România ocupă poziția 30 în topul cele mai ieftine capitale din lume, fiind din acest punct de vedere mai accesibilă decât Buenos Aires, dar practicând tarife mai mari decât Minsk sau Moscova.

Topul celor mai vizitate capitale din lume. Cele mai atractive orașe de pe mapamond

Topul celor mai vizitate capitale din lume. Primele zece poziții ale acestui top sunt ocupate de:

  • Londra – 182 Euro
  • Paris – 166 Euro
  • Amsterdam – 189 Euro
  • Roma – 104 Euro
  • Berlin – 112  Euro
  • Madrid – 116 Euro
  • Praga – 112 Euro
  • Tokyo – 143 Euro
  • Copenhaga – 194 Euro
  • Bangkok – 94 Euro

Pe lângă prețul practicat de operatorii de turism pentru serviciile de cazare, turiștii s-au dovedit interesați și de gradul de sustenabilitate și de atitudinea eco-friendly a orașelor vizitate.

În Amsterdam locurile de parcare vor fi înlocuite cu benzi pentru biciclete, trotuare și copaci

Pentru a crea un oraș prietenos pentru plimbările cu bicicleta, primăria din Amsterdam a venit cu o soluție inedită. Administrația are în plan desființarea locurilor de parcare pentru a le înlocui treptat, începând de la 1 iulie, cu benzi pentru biciclete, trotuare și copaci.

Topul celor mai vizitate capitale din lume. Tot în acest sens, administrația va reduce permisele de parcare disponibile, intenționându-se ca începând din această vară să fie redus numărul de persoane care pot parca în centrul orașului cu circa 1.500 pe an.

Topul celor mai vizitate capitale din lume. Capitala Verde Europeană

Acest premiu are rolul de a aprecia angajamentul orașelor cu mai mult de 100.000 de locuitori în dezvoltarea urbană sustenabilă. Juriul competiției este format din 12 experți care evaluează participanții în funcție de 12 indicatori. Se punctează inițiativele din domeniul adaptării la modificările climatice, mobilitatea urbană sustenabilă, natură și biodiversitate, calitatea aerului și apei, zgomot și inovație eco.

Oslo, desemnată Capitala Verde Europeană a anului 2019

Pentru anul 2019, Oslo a fost desemnată drept Capitala Verde Europeană. Motivele pentru care a primit acest titlu sunt reprezentate de gradul mare de biodiversitate, dar și de preocuparea de a transforma serviciile de transport public în servicii cu impact cât mai mic asupra mediului, contribuind în această manieră la îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor. În plus, se remarcă din ce în ce mai multe inițiative de a reda spațiul disponibil pietonilor, în detrimentul mașinilor.

Oslo dovedește de asemenea o preocupare permanentă de extindere a spațiilor verzi din oraș. În cazul în care luați în considerare un city-break la Oslo, este bine să știți că prețul mediu al unui zbor dus-întors la clasa economică pentru un adult este de 191 de euro.

Topul celor mai vizitate capitale din lume. Obiectivele Oslo pe termen lung vizează reducerea de gaze nocive cu 95%

Pentru titlul de Capitala Verde a Europei, Oslo a concurat cu alte 13 orașe. Pe termen lung, Oslo intenționează să reducă emisiile de gaze nocive cu 95%. Acest obiectiv și-l propune pentru realizare până în anul 2030. Deși este considerat un oraș destul de mic, Oslo se remarcă prin proiectele sale ecologice diverse, dovadă stând faptul că aproape jumătate dintre autovehiculele vândute sunt sută la sută electrice.

În plus, în Oslo există tramvaie, autobuze dar și feriboturi care folosesc energia hidroelectrică. Și dacă toate aceste aspecte nu v-au convins cu privire la atitudinea eco-friendly a capitalei, este bine să știți că în Oslo a fost adoptat inclusiv un buget propriu pentru climă – poate singurul de acest fel.

Cine va primi titlul de Capitală Verde Europeană în 2020 și 2021?

În anul 2020, titlul de Capitală Verde Europeană va fi deținut de Lisabona. Capitala Portugaliei dovedește pe deplin că merită acest titlu ca urmare a eforturilor depuse pentru dezvoltarea transportului public electric (tramvaie, mașini electrice sau biciclete), pentru performanța în reducerea pierderii apei din sistemul public și refolosirea ei pentru irigații sau curățenie stradală, dar și pentru accentul pe care îl pune pe implicarea cetățenilor în procesul de transformare a Lisabonei într-un oraș sustenabil.

Acestea sunt doar câteva din motivele care vă pot determina să faceți o vizită în Lisabona, beneficiind de un preț mediu al unui zbor dus-întors la clasa economică pentru un adult de 226 de euro.

În anul 2021, Lahti va prelua titlul de Capitala Verde a Europei

Orașul Lahti este localizat în porțiunea de sud a Finlandei. În anul 2021, Lahti va prelua titlul de Capitală Verde a Europei, primind în plus un premiu de 350.000 de euro din partea Comisiei Europene.

Topul celor mai vizitate capitale din lume. Premiul este oferit cu scopul de a finanța proiectele Lahti din anul în care va fi Capitala Verde Europeană, și anume 2021. „Felicit Lahti pentru câștigarea acestei competiții dure, într-un moment atât de important pentru planeta noastră”, a transmis Karmenu Vella, Comisarul European pentru mediu, într-un comunicat, potrivit Xinhua.

„Titlul de Capitală Verde a Europei pentru 2021 aduce multe responsabilități, în sensul de a fi un model puternic pentru celelalte orașe din Europa, precum și pentru a păstra și salva planeta și a combate schimbările climatice”.

Indiferent care este destinația aleasă pentru vacanță, încercați ca de fiecare dată să vă planificați din timp călătoria. În acest fel, puteți să beneficiați de oferte de tip early booking, dar și să vă documentați temeinic cu privire la cele mai frumoase obiective turistice pe care le puteți vizita. În plus, ați putea învăța câteva fraze în limba respectivă și să vă exersați abilitățile lingvistice cu vorbitori nativi. Cine știe când veți mai avea această ocazie!

Citește și Promovarea României 2019. Ce proiect anunță Ministerul Turismului?