Finante

Topul celor mai vizitate locuri din lume

Topul celor mai vizitate locuri din lume

01.08.2022

Topul celor mai vizitate locuri din lume. Cea mai populară destinaţie turistică din lume este vizitată anual de 30 de milioane de turişti. În fiecare an, zeci de milioane de turiști căută noi aventuri, destinaţii romantice, de divertisment sau de shopping. Cu toate că fiecare țară are ceva de oferit vizitatorilor săi, unele destinații sunt la mare căutare, fiind vizitate de turiştii din întreaga lume. Pandemia de coronavirus a afectat turismul la nivel mondial, însă în 2022 se raportează o creştere a călătoriilor, deşi încă nivelul este sub cel raportat înainte de apariţia COVID-19.

Estimările arată că turismul ar putea aduce economiei globale, în 2022, 8,6 trilioane de dolari. Valoarea estimată s-ar apropia, aşadar, de cea generată de turism înainte de pandemie – de 9, 2 trilioane de dolari în 2019.

Turismul ar putea contribui la economia mondială cu 8,6 trilioane de dolari în 2022

Topul celor mai vizitate locuri din lume

Așezate în colțuri diferite ale lumii, va prezentăm în rândurile de mai jos destinaţiile turistice care atrag an de an cei mai mulţi turişti, la nivel global.

Cascada Niagara

Anual, peste 30 de milioane de turişti vizitează Cascada Niagara, fiind astfel cel mai vizitat loc din lume.

Cascada Niagara este, de fapt, un ansamblu format din trei cascade situate la granița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada.  Pe partea nord americană cascada are o lățime de 363 de metri, în timp ce pe partea canadiană ea are o lățime de 792 de metri.

Peste 30 de milioane de turişti vizitează anual Cascada Niagara, fiind astfel cel mai vizitat loc din lume

Mai exact, Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă: Cascada americană (American Falls), cascada Vălul Miresii (Bridal Veil Falls) pe teritoriul Statelor Unite și cascada Potcoavă (Horseshoe Falls) pe teritoriul Canadei.

Cascada este deschisă turismului din 1800, iar în 1885 statul nord american New York a declarat cascada Niagara drept parc național. Acum este considerată una dintre cele mai importante atracții turistice din America de Nord şi din lume.

Marea Piramidă din Giza

Poate părea surprinzător, dar deșertul din Orientul Mijlociu este una dintre cele mai mari destinații turistice din lume. Una dintre cele șapte minuni oficiale ale lumii antice, Marea Piramidă din Giza, este o destinație de top. Construită în jurul anului 2500 î.Hr., mormântul de renume mondial „strânge” 14,7 milioane de vizitatori pe an.

Marea Piramidă din Giza, numită și piramida lui Keops sau Marea Piramidă din Gizeh, este localizată pe Platoul Gizeh – orașul Gizeh, în prezent parte a capitalei Cairo. Marea Piramidă a fost cea mai înaltă construcție din lume mai mult de 43 de secole, până în anul, 1889 când a fost construit Turnul Eiffel.

Modul în care se putea construi o asemenea structură în acele vremuri creează încă controverse. Nu există încă un răspuns clar, ceea ce însă ştim este că Piramida lui Keops a fost construită în mai mult de 20 de ani.

Construită în jurul anului 2500 î.Hr., Marea Piramidă din Giza „strânge” 14,7 milioane de vizitatori pe an

Topul celor mai vizitate locuri din lume. Marele Zid Chinezesc

Fiind una dintre cele mai mari structuri create de om din lume, Marele Zid Chinezesc se întinde pe 21.196,18 km. Această destinaţie atrage anual 10 milioane de turiști.

Toamna este, fără îndoială, cel mai frumos anotimp pentru a vizita Zidul, însă, din păcate, este o perioadă extrem de aglomerată. Dacă doriţi să evitaţi aglomerația, luna iunie este perfectă pentru a vizita Marele Zid Chinezesc.

Zidul a fost construit cu scopul de a apăra granița imperiului chinez de atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei.

Cele mai vizitate zece ţări din lume

Franţa – 89 de milioane de turişti

Spania – 84 de milioane de turişti

Statele Unite – 79 de milioane de turişti

China – 66 de milioane de turişti

Italia – 65 de milioane de turişti

Turcia – 51 de milioane de turişti

Mexic – 45 de milioane de turişti

Thailanda – 39,7 milioane de turişti

Germania – 39,5 milioane de turişti

Marea Britanie – 36 de milioane de turişti

Turnul Eiffel

Situat în centrul Parisului, cel mai romantic oraș din lume, Turnul Eiffel este extrem de popular printre turişti. Anual, 7 milioane de curioși aleg să viziteze această contrucţie impresionantă.

Turnul Eiffel are o înălţime de 324 de metri, iar structura a fost construită între anii 1887-1889. Turnul are 3 niveluri, accesul publicului la primul și al doilea nivel putându-se face atât pe scări, cât și cu liftul, în schimb accesul la ultimul nivel facându-se doar cu liftul.

Anual, 7 milioane de turişti aleg să viziteze Turnul Eiffel

Acropolele din Atena

Cele mai faimoase ruine antice sunt Acropolele din Atena. Anual, 4 milioane de turişti vizitează acest loc.

Acropolele din Atena au adăpostit, încă din cele mai vechi timpuri, principalele edificii de cult. Distrusă în întregime de către perși în timpul războaielor medice, ea a fost reconstruită  în secolul al V-lea î.Hr.

Monumentele mai importante de pe Acropole sunt templele Partenon și Erechtheion, ambele dedicate zeiței Atena.

Monumentele mai importante de pe Acropole sunt templele Partenon și Erechtheion

Ştim că vremurile actuale sunt unele grele în ceea ceea ce priveşte turismul. Totuşi, conform datelor publicate de Organizaţia Mondială a Turismului, acest sector îşi continuă redresarea. La nivel mondial, în prima parte din 2022, numărul de turişti a crescut de trei ori, comparativ cu perioada similară din 2021.

Europa a fost cea care a condus creşterea înregistrată. Însă, deşi numărul vizitatorilor rămâne cu 61% sub nivelul dinainte de pandemie, redresarea graduală continuă în 2022, în urma ridicării restricțiilor și a majorării cererii pe segmentul vacanţelor.

Citeşte şi Topul ţărilor de unde să lucrezi la distanţă