Topul celor mai vizitate orase din lume

Topul celor mai vizitate orașe din lume

15.10.2019

Topul celor mai vizitate orașe din lume. Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane dezvăluie că Bangkok rămâne destinația nr. 1 în lume, cu peste 22 de milioane de turiști care au apelat la servicii de cazare.

Topul celor mai vizitate orașe din lume. Paris și Londra

Parisul și Londra ocupă locurile 2 și 3, respectiv ambele depășind 19 milioane de turiști acomodați. Cele 10 orașe din top au înregistrat în 2018 un număr mai mare de turiști decât în anul precedent, cu excepția Londrei, care a scăzut cu aproape 4%.

Topul celor mai vizitate orașe din lume. Tokyo

Previziunile pentru anul 2019, oferite de studiu, indică o creștere generală, în mod special pentru capitala Japoniei, Tokyo, oraș de la care se așteaptă cea mai mare creștere a numărului de turiști acomodați.

Topul celor mai vizitate orașe din lume. Sumele cheltuite

În cazul sumei cheltuite de turiști în timpul unei șederi, Dubai este în topul listei, unde turiștii cheltuie în medie 553 dolari pe zi. Makkah, abia intrat în top 10 anul trecut, rămâne pe locul 2 pentru al doilea an consecutiv.

Bucureștiul, orașul cu cel mai mare potențial de dezvoltare turistică

Capitala României rămâne pe primul loc în clasamentul destinațiilor turistice din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare, conform Indexului Global Mastercard de Destinații Urbane 2019. Așadar, în pofida tuturor schimbărilor prin care trece societatea, dar și a avansului tehnologic, un lucru a rămas constant. Este vorba de dorința oamenilor de a călători în jurul lumii, de a vizita și de a cunoaște alte culturi.

Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane 2019 cuantifică această dorință. Mai exact, din 2009 și până în prezent, numărul turiștilor care au apelat la servicii de cazare a crescut cu 76%.

Pentru cel de-al doilea an la rând, București se află în topul destinațiilor din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare.

Topul celor mai vizitate orașe din lume. O parte importantă din stilul nostru de viață

”București se află în topul orașelor cu cel mai mare potențial de dezvoltare, păstrându-și prima poziție în rândul destinațiilor din Europa. Călătoritul a devenit o parte importantă din stilul nostru de viață și e critic să înțelegem cum turismul impactează orașele mari, la nivel global. Studiul oferă, de asemenea, o perspectivă amplă asupra comportamentului turiștilor, oferind posibilitatea de a le înțelege nevoile și experiențele pe care aceștia le caută”, declară Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

Capitala raportează un procent de 10,3% în ceea ce privește potențialul de dezvoltare, în rândul orașelor din Europa. Studiul relevă, totodată, faptul că 1,4 milioane de turiști au apelat la servicii de cazare în ultimul an, iar valoarea medie cheltuită pe zi a ajuns la 105 dolari, comparativ cu anul anterior, unde această sumă se ridica la 200 dolari.

Top 10 orașe din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare

  • București
  • Lisabona
  • Tel Aviv
  • Moscova
  • Hamburg
  • Dusseldorf
  • Budapesta
  • Santa Cruz de la Palma
  • Copenhaga
  • Istanbul

Topul celor mai vizitate orașe din lume. Tendințe

Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane oferă și trei 3 tendințe cheie în ceea ce privește turismul la nivel global.

1. Creștere consecventă și echilibrată

În ultimul deceniu, singura constantă a fost schimbarea. În fiecare an, tot mai multe persoane călătoresc pe plan internațional și cheltuie mai mult în orașele pe care le vizitează. În cazul tuturor destinațiilor prezente în studiu, fluxul de turiști a crescut în medie cu 6,5%, an după an începând cu 2009, iar cheltuielile au crescut în medie cu 7,4%.

2. Dominanța susținută a marilor orașe

Deși a existat o schimbare semnificativă în rândul turiștilor care aleg orașele mai mici, primele 10 orașe din top au rămas, în mare măsură, consecvente în acest sens. Londra, Paris și Bangkok se află pe primele 3 poziții din 2010, Bangkok fiind nr. 6 în ultimii șapte ani. New York este un alt oraș care se află în top 10, cu 13,6 milioane de turiști care apelează la servicii de cazare, în acest an.

3. Creșterea călătoriilor planificate în regiunea Asia-Pacific

Orașele din regiunea Asia-Pacific au înregistrat cea mai mare creștere în numărul de turiști din 2009, cu 9,4%. În comparație, Europa, care a înregistrat a doua cea mai mare creștere, a crescut cu doar 5,5%.

Citește și La Pescaderia, primul restaurant-pescărie din Europa, se deschide în Pipera

 

 

 

Citiți și despre: