Topul destintiilor turistice in 2018

Topul destinaţiilor turistice în 2018

28.09.2018

Deşi nu vă aşteptaţi, Bucureștiul ocupă primul loc în topul destinţiilor turistice în 2018 cu cel mai mare potenţial de dezvoltare, conform unui studiu realizat de Mastercard.

„Într-o lume în care naționalismul se află pe un trend ascendent, turismul internațional capătă o importanță sporită: depășește barierele culturale, ne lărgește orizonturile și reușește să aibă un impact economic resimțit puternic în rândul tuturor orașelor de pe glob”, conform sursei citate.

Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane 2018

Studiul, numit Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane 2018, a oferit, în ultimii 10 ani, o analiză importantă asupra turismului urban și asupra comportamentului turiștilor.

Capitala României s-a aflat în clasament și în 2017. Anul trecut, Bucureştiul a fost orașul european cu cea mai mare creștere a numărului de turiști.

Topul destinţiilor turistice în 2018: Ce spun autorii studiului?

„Ne bucură și suntem mândri că București se află în topul destinațiilor europene cu cel mai mare potențial de dezvoltare, după ce, anul trecut, a fost orașul european cu cea mai mare creștere a numărului de turiști. Pe de altă parte, nu ne miră, în condițiile în care noi credem că București reușește să răspundă cu succes exigențelor pe care le au turiștii din toată lumea, devansând astfel orașe cu tradiție în circuitul turistic”, a declarat Diana Tănase, Area Marketing Manager, Mastercard România.

Topul destinţiilor turistice în 2018: Potenţialul de dezvoltare

Potențialul de dezvoltare al Bucureștiului în 2018, potrivit Indexului Mastercard, este de 10,7%.

Capitala are aproximativ 1,3 milioane de turiști care apelează la servicii de cazare. Durata medie de ședere a turiștilor este de 1,6 zile. Suma medie cheltuită pe zi de aceştia se ridică la 210 dolari.

Al doilea loc în topul destinaţiilor turistice în 2018 îi revine Lisabonei, Acest oraş are un potențial de creștere de 10,6%.

Pe cel de-al treilea loc în topul orașelor europene cu cel mai mare potențial de dezvoltare se situează Santa Cruz De La Palma. Potenţialul de creştere este de 9,3%.

Top 10 orașe cu cel mai mare potențial de dezvoltare:

 • București
 • Lisabona
 • Santa Cruz De La Palma
 • Moscova
 • Varșovia
 • Hamburg
 • Tel Aviv
 • Copenhaga
 • Amsterdam
 • Berlin

Cele mai vizitate orașe din lune

În clasamentul celor mai vizitate oraşe din lume, Bangkok se află pe primul loc. Acesta este urmat de Londra și Paris.

Următoarele locuri sunt ocupate de Dubai, Singapore, New York, Kuala Lumpur, Tokyo, Istanbul și Seul.

Citeşte şi Tranzacţii în valoare de 170 milioane de euro cu terenuri, în Bucureşti

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Topul destinaţiilor turistice în 2018

 1. Pingback: Evitarea unei conversatii: Telefonul mobil ne salveaza | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.