Stiri: Sanatate

Topul județelor cu cea mai bună distribuire a cardului de sănătate

19.05.2015

Cu toată că au tot insistat că nu vor distribui cardul de sănătate, o pate dintre medicii de familie au acceptat să preia cardurile şi să le înmâneze asiguraţilor. Astfel, vinerea trecută, peste 2000 de carduri au fost preluate de la casele de asigurări de sănătate de către medicii de familie, pentru asigurații din listele proprii.

Până la această dată, în județul Sibiu, 90% dintre cardurile returnate de Poșta Română la casele de asigurări de sănătate au fost preluate de medicii de familie.

Pe următoarele poziții se situează județele: Cluj, (83%), Bacău (80%), Olt (77%) și Vaslui, cu 74% din carduri preluate de către medicii de familie.

Conform situațiilor centralizate la CNAS, topul județelor, după stadiul de distribuire a cardurilor de sănătate returnate de poștă, atât la ghișeu, cât și prin intermediul medicilor de familie, este următorul:

– Olt și Bacău – 92%
– Sibiu – 91%
– Cluj – 84%
– Timiș – 78 %
– Tulcea – 71%

În Municipiul București există 987 medici de familie în contract cu CASMB. În primele luni ale anului, 172 medici de familie au solicitat cardurile asiguraților, în timp ce într-o singură zi, în data de 15 mai 2015, CASMB a primit solicitări de la 251 medici de familie de preluare a cardurilor pentru asigurații din listele lor.

„Țin să le mulțumesc medicilor de familie care au preluat cardurile de sănătate pentru asigurații din listele proprii. Aceștia au înțeles că vin astfel în sprijinul unor oameni care privesc către medicul de familie cu speranță si încredere”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.