Consumul de bere din Romania

Topul producătorilor de bere: Pe ce loc se află România?

19.12.2018

Topul producătorilor de bere. Țara noastră s-a menținut și în 2017 în top 10 mari producători de bere din Uniunea Europeană. Conform celui mai recent raport privind rezultatele sectorului european al berii publicat în decembrie 2018 de către organizația Berarii Europei, România a ocupat în 2017 locul opt în rândul țărilor mari producătoare de bere din spațiul european.

Topul producătorilor de bere. 16,05 milioane de hectolitri

Având o producție de 16,05 milioane hl, țara noastră a succedat anul trecut Cehia, la doar un loc distanță. În plus, România a reușit să devanseze Italia.

În ceea ce privește volumul consumului, cu 16,11 milioane hl, România a ocupat în 2017 locul al șaptelea. Țara noastră a depășit trei dintre țările cu tradiție în fabricarea și consumul berii în Europa. Este vorba de Cehia, Austria și Belgia.

Topul producătorilor de bere. Importuri

În funcție de volumul importurilor de bere în România, țara noastră și-a păstrat și în 2017 ponderea de numai 3% din consumul intern, sectorul local al berii păstrându-și nealterat caracterul său profund național.

Topul producătorilor de bere. Cine importă cea mai multă bere

Marea Britanie este țara cu cea mai mare cantitate de bere importată, care atinge 10,06 milioane hl și reprezintă 23% din consumul intern. Pe locul al doilea se află Franța, cu o cantitate importată de 7,69 milioane hl și care are o pondere de 35% în consumul intern. A treia poziție este ocupată de Germania, cu o pondere a importurilor atingând 8% din consum, ceea ce corespunde unei cantități importate de 6,74 milioane hl.

Topul producătorilor de bere. Ce spune conducerea Asociației Berarii României?

“Sectorul local al berii este parte a marii familii a berarilor europeni. Eforturile pe care producătorii de bere le fac la nivel local, de a genera valoare adăugată și de a crea locuri de muncă pe întreg lanțul de activități conexe, au un impact pozitiv și dincolo de granițe, plasând România pe un loc de cinste în rândul țărilor UE. Sectorul berii reprezintă în egală măsură un motor de creștere atât pentru economia României, cât și pentru cea a Europei, iar asigurarea predictibilității fiscale și a unui context economic stabil la nivelul fiecărei țări membră UE rămâne factorul determinant pentru conservarea echilibrului piețelor și asigurarea unei dezvoltări locale durabilă”, a declarat Julia Leferman, Director general Asociația Berarii României.

Topul producătorilor de bere. Germania

Topul european al țărilor producătoare de bere este în continuare dominat de Germania. Această țară se poate mândri cu o îndelungată tradiție în fabricarea berii și cu o producție record de 93,01 milioane hl, dublă față de cea a ocupantelor umătoarelor două locuri, Marea Britanie, cu o producție de 40,48 milioane hl, și Polonia, cu 40,38 milioane hl.

Contribuția sectorului european al berii la economia Uniunii Europene, sub formă de taxe și investiții, se ridică anual la 50 miliarde euro. Nivelul este echivalent cu PIB-ului din Luxembourg.

Citește și Topul celor mai mari angajatori din România în 2018

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Topul producătorilor de bere: Pe ce loc se află România?

  1. Pingback: Producatori de miere. Amenzile aplicate de ANSVSA | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.