telefoane ieftine si bune

Topul telefoanelor ieftine și bune

01.10.2018

Lista celor mai performante telefoane lansate în 2018 la preţuri accesibile. În fiecare an, la nivel mondial, se vând peste 1 milion de smartphone-uri iar, cum piaţa telefoanelor este caracterizată de o concurenţă acerbă, smartphone-urile cu preţuri reduse încep să fie din ce în ce mai performante.

Aşadar, la ora actuală, nu mai este nevoie să cumpăraţi cele mai scumpe telefoane pentru a vă bucura de performanţe de excepţie.

Un buget de 500 de euro pentru un telefon nu este la îndemâna tuturor. Unii pur şi simplu nu îşi permit, în timp ce alţii consideră că preţul este prea ridicat pentru un telefon care în doi-trei ani deja devine învechit.

Piaţa telefoanelor este caracterizată de o concurenţă acerbă, iar smartphone-urile cu preţuri reduse încep să fie din ce în ce mai performante

Lucrurile încep să se schimbe înspre bine însă: există telefoane bune şi ieftine care satisfac principalele cerințele ale utilizatorilor – cameră bună, autonomie ridicată a bateriei, design modern şi performanţe pe măsură.

Aşa numitele telefoane „flagship”, fie că este vorba de ultimele modele de iPhone sau de Samsung, sunt minunate, funcţionează extrem de bine, au performanţe uimitoare şi au design-uri atrăgătoare, singurul lor dezavantaj fiind, cel mai probabil, preţul.

Pentru a ajuta în acest sens, am realizat o listă a telefoanelor ce pot fi achiziționate la un preț redus, însă care pot concura cu bradurile consacrate.

Topul Telefoanelor ieftine și bune

Xiaomi Redmi 6 Pro sau Xiaomi  Mi A2 Lite

Xiaomi Redmi 6 Pro costă aproximativ 170 de euro. Dacă nu aţi auzit până acum de aceste telefoane, vă spunem că Xiaomi este al patrulea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu o cotă de piaţă de aproape 9%. Mai exact, Xiaomi este o companie chineză înfiinţată în anul 2010.

Xiaomi Redmi 6 Pro şi Xiaomi Mi A2 Lite sunt practic acelaşi telefon. Primul are sistemul de operare MIUI 9, în timp ce a doua versiune vine cu Android One.

Smartphone-ul se remarcă prin faptul că este Full HD şi că se poate compara la performanţe atât cu dispozitivele Apple, cât şi cu cele Samsung.

Pe lângă capacitatea standard de stocare de 64GB, Xiaomi Redmi 6 Pro are şi slot pentru un card microSD de 256 GB. De asemenea, smartphone-ul este dual SIM.

Specificaţii tehnice Xiaomi Redmi 6 Pro: Greutate: 178 grame; Dimensiuni: 149.3 x 71.7 x 8.8 mm; Sistem de operare: Android One sau MIUI 9; Dimensiunea ecranului: 5,84 inch; Rezoluție: 1080 x 2280; CPU: Snapdragon 625; RAM: 4GB; Capacitatea de stocare: 64GB; Baterie: 4000mAh; Cameră: 12MP / Cameră frontală: 5MP

Motorola Moto G5

Motorola Moto G5 costă în jur de 100 de euro și a fost votat de site-urile de specialitate drept cel mai bun telefon ieftin ce poate fi cumpărat.

Principalele caracteristici ale smartphone-ului Motorola Moto G5: Greutate: 145 grame; Dimeniuni: 144,3 x 73 x 9,5 mm; Sistem de operare: Android 7; Dimensiunea ecranului: 5 inch; CPU: Snapdragon 430; RAM: 2 sau 3GB; Capacitate de stocare: 16GB sau 32GB; Baterie: 2800mAh; Cameră: 13MP/Cameră frontală: 5MP

Motorola Moto G5 rămâne cel mai performant telefon ieftin din lume, cu toate că lansarea noii generaţii Moto G6 îi pune poziţia în pericol.

Pe lângă caracteristicile precizate mai sus, Moto G5 se mai remarcă prin carcasa metalică şi prin faptul că deţine un scanner de amprentă digitală.

Wileyfox Swift 2 Plus

Specificaţii tehnice bune, o cameră foto performantă şi un preţ superb – cam aşa este descris Wileyfox Swift 2 Plus de către utilizatorii săi și costă aproximativ 110 euro.

Deşi cel mai probabil nu aţi auzit de producătorul de telefoane numit Wileyfox, vă spunem că este o companie britanică înfiinţată în anul 2015. Nu are magazine fizice, axându-se exclusiv pe vânzările online.

Specificaţiile tehnicile ale Wileyfox Swift 2 Plus: Greutate: 158 grame; Dimensiuni: 143,7 x 71,9 x 8,6 mm; Sistem de operare: Android 6; Dimensiunea ecranului: 5 inch; Rezoluție: 1280 x 720; CPU: Snapdragon 430; RAM: 3 GB; Capacitate de stocare: 32GB; Baterie: 2700mAh; Cameră: 16MP/ Cameră frontală: 8MP

Principalele avantaje sunt reprezentate de design-ul excelent şi de performanţa uimitoare. Wileyfox Swift 2 Plus are o carcasă de aluminiu şi arată ca un telefon mult mai scump decât este.

Printre dezavantaje, utilizatorii lui menţionează faptul că ecranul nu este HDR. În schimb, fotografiile făcute cu camera telefonului sunt decente, iar senzorul de amprentă funcţionează bine.

Nokia 6

Nokia 6, smartphone lansat în anul 2017, costă aproximativ 200 de euro.

Specificaţii tehnice Nokia 6: Greutate: 169 grame; Dimensiuni: 154 x 75,8 x 7,9 mm; Sistem de operare: Android 7.1.1; Dimensiunea ecranului: 5,5 inch; Rezoluție: 1080 x 1920; CPU: Snapdragon 430; RAM: 3 sau 4GB; Capacitatea de stocare: 32GB sau 64GB; Baterie: 3000mAh; Cameră: 16MP / Cameră frontală: 8MP

Nokia 6 vine cu specificaţii tehnice destul de bune. Telefonul deţine un scanner de amprentă pentru o securitate sporită, precum şi un display Full HD de 5,5 inch. De asemenea, dispozitivul are o carcasă metalică.

Printre dezavantajele care îi nemulțumesc pe utilizatorii Nokia 6 se numără faptul că bateria telefonului se încarcă mult prea încet.

Versiunea următoare lansată după acest telefon, Nokia 6.1, este mai performantă, însă diferenţa de preţ destul de mare dintre cele două smartphone-uri nu prea se justifică.

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite are un preţ de aproximativ 150 de euro și, la acest preț, performanţa lui este uimitoare.

Specificaţii tehnice Huawei Honor 9 Lite: Greutate: 149 grame; Dimensiuni: 151 x 71,9 x 7,6 mm; Sistem de operare: Android 8.0; Dimensiune ecran: 5,65 inch; Rezoluție: 1080 x 2160; CPU: Kirin 659; RAM: 3 GB; Capacitatea de stocare: 32GB; Baterie: 3000mAh; Cameră: 13MP + 2MP / Cameră frontală: 13MP + 2MP

Huawei Honor 9 Lite vine cu un design premium la un preţ middle market. Telefonul se remarcă prin două camere foto duble, atât cea frontală, cât şi cea din spate. Telefonul mai beneficiează de scanner de amprentă digitală.

În plus, designul său este preluat de la flagship-ul Honor 9, care are un preţ mult mai ridicat.

Utilizatorii lui spun că Huawei Honor 9 Lite face poze destul de bune, însă doar ziua. Aceştia sunt nemulţumiţi de lumina blitzului şi de calitatea imaginilor realizate când lumina nu este naturală.

 

Citiți și despre:

  • Huawei – cotă de piață de 7%Huawei – cotă de piață de 7% Huawei vrea extinderea amprentei globale prin creșterea numărului de angajați și a bugetului alocat achizițiilor. Vrem să ajungem, până în anul 2018, la investiții totale de 100 de milioane de euro, au […]
  • Gadgeturi care ne fac viaţa mai uşoarăGadgeturi care ne fac viaţa mai uşoară Tehnologia a ajuns să ne schimbe şi să ne îmbunătăţească viaţa. Fie că este vorba de telefoane, de drone, tablete sau sisteme de navigare, toate aceste dispozitive inteligente au ajuns să ne schimbe viața, […]
  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • EuroGsm estimează o dublare a vânzărilor de Black Friday, comparativ cu 2013EuroGsm estimează o dublare a vânzărilor de Black Friday, comparativ cu 2013 EuroGsm va organiza, pentru al treilea an consecutiv, campania Black Friday, atât în magazinele din rețea, cât și online. Compania estimează o dublare a vânzărilor, în această perioadă, comparativ cu nivelul […]
  • Huawei primește recunoașterea EISAHuawei primește recunoașterea EISA Huawei Consumer Business Group (CBG) a primit două noi premii din partea Asociației Europene de Imagine și Sunet (EISA): Huawei P10 a primit distincția pentru “Smartphone-ul cu cea mai bună cameră a anului […]