Stiri: Stiri

Toshiba investește în două parcuri solare la Brașov

28.10.2013

Toshiba Transmission and Distribution urmează să finalizeze un proiect de construcție a două parcuri de producție a energiei din surse fotovoltaice pentru o firmă din Luxemburg. Parcurile de producție vor fi construite în județul Brașov.

Vorbind de o sumă totală echivalentă cu investiția, cele două parcuri se vor ridica la costuri de circa 37 de milioane de euro, ambele proiecte fiind derulate prin firmele Elisolar și Vis Solaris, scrie publicația Finanțiștii. Firma Elisolar construiește momentan un parc solar de 5 MW în Halchiu, județul Brașov, în timp ce Vis Solaris derulează un proiect de 17 MW în Hoghiz.

„Toshiba este antreprenorul lucrărilor. Sperăm că parcul fotovoltaic de la Halchiu să fie finalizat până la sfârșitul acestui an”, a declarat pentru agenția Mediafax Cristian Blaj, administratorul Elisolar, citat de Finanțiștii.

Toshiba Transmission and Distribution asigura echipamente pentru distribuția electricității pentru fabrici şi ansambluri rezidențiale și unități de producție a energiei.

Sursă: Finanțiștii