Stiri: IT&C

Tot mai multe femei, atrase de jocurile electronice

19.11.2014

Tot mai multe femei sunt atrase de jocurile electronice, în condiţiile în care 26% dintre femei spun că iau inițiativa și propun jocurile electronice ca activități de familie, potrivit unui studiu realizat de Samsung. Astfel, indicele Samsung Techonomic dezvăluie o nouă tendință care se răspândește în Europa: tot mai multe femei introduc jocurile electronice printre activitățile lor zilnice.

Aşadar, acestea nu mai folosesc telefoanele mobile și tabletele doar pentru convorbiri și navigări pe internet, ci și în scop distractiv.

Mai mult de atât, studiul arată că femeile sunt cele care propun astfel de activități în cadrul grupului de prieteni sau în familie.

„Nu mai este nicio surpriză faptul că există tot mai mulți oameni care nu și-ar putea imagina viețile fără tehnologie, iar aceasta are o contribuție majoră în menținerea legăturilor dintre membrii familiei, chiar și când aceștia se află la mare distanță. În plus, tehnologia aduce membrii familii împreună. Multe familii preferă, de exemplu, să se adune seara în fața televizorului”, se arată în studiul citat.

Privitul la televizor nu mai este singura activitate de grup a familiei

De asemenea, mai nou, se pare că privitul la televizor nu mai este singura activitate de grup a familiei, jocurile electronice pe telefoane și tablete fiind tot mai populare, în special printre femei,

Indicele Samsung Techonomic mai dezvăluie faptul că în una din 10 gospodării din Europa sunt desfășurate în fiecare zi activități ce implică jocurile electronice.

În plus, aproape una din cinci femei (17%) a instalat aplicații cu jocuri pe telefon sau tabletă, în timp ce mult mai puține (4%) se joacă pe console, iar mai multe femei decât bărbați (17% vs. 14%) folosesc zilnic aplicații de divertisment și jocuri pe telefoane și tablete.

Cele mai populare dispozitive

Studiul mai arată că telefoanele mobile sunt dispozitivele cele mai populare, fiind frecvent cumpărate și cel mai des folosite, mai mult de o persoană din cinci (22%) declarând că ea sau cineva din gospodăria sa a achiziționat un dispozitiv de acest tip în ultimele trei luni, în timp ce una din zece persoane chestionate a declarat că intenționează să cumpere un telefon mobil sau o tabletă în următoarele trei luni.

Peste jumătate din cei chestionați (62%) au declarat că accesează aplicații de divertisment și jocuri pe telefoanele mobile și pe tablete, iar un sfert dintre ei au răspuns că aceste jocuri îi ajută să se apropie mai mult de membrii familiei lor.