Stiri: IT&C

TotalSoft devine reseller pentru tehnologia Tableau Software

15.03.2016

TotalSoft a încheiat un parteneriat strategic cu liderul mondial pentru instrumente de raportare de business, compania Tableau Software. În baza acestui nou parteneriat, TotalSoft devine prima companie din România cu statut de reseller și OEM pentru tehnologia Tableau Software, după 5 ani de utilizare cu succes a acesteia ca platformă pentru sistemul de business intelligence Charisma Analyzer.

“Pentru piața românească de raportare de business (BI), parteneriatul Tableau Software – TotalSoft este unul strategic, prin intermediul căruia intenționăm să ne mărim semnificativ cota de piață. Potențialul de business din România ne-a determinat să luăm decizia de a avea un resealler de calibrul TotalSoft, un partener prin intermediul căruia tehnologia Tableau să poată fi achiziționată independent de soluția software de BI. Prin competențele și poziția pe care o are pe piață, TotalSoft este un partener care poate îmbina cu succes atât vânzarea de soluții software de raportare de business, cât și de tehnologie propriu-zisă. Avem încredere că, împreună, vom cuceri cei mai importanți jucători ai economiei românești”, a spus Tudor Trof, reprezentant Tableau Software pentru piața din Europa Centrală și de Est.

Acest parteneriat marchează o schimbare majoră de strategie a companieiTotalSoft. Este pentru prima dată în istoria de peste 20 ani când compania decide să devină reseller de tehnologie software, independent de soluțiile sale. Este o abordare care completează strategia de diversificare a oferei sale începută în anul 2011 prin parteneriatele încheiate cu Tableau Software și Lumesse pentru integrarea de cod “third-party” în regim OEM. Astfel, TotalSoft dorește să ofere pieței românești întreaga experienţă a liderului mondial în analize avansate de date, punându-i la dispoziție cea mai largă ofertă de raportare de business de pe piață: tehnologie, soluție software (Charisma Analyzer), servicii de consultanță, implementare și școlarizare.

“Parteneriatul cu Tableau Software este un pas important în poziționarea noastră ca un furnizor on stop shop, care oferă soluții informatice pentru orice cerință de business. Principala noastră preocupare ramâne crearea de produse software la cele mai înalte standarde de calitate și funcționalitate și sperăm ca prin această abordare nouă să atragem tot mai mulți clienți din piața locală și internațională cărora să le oferim și soluții din suita Charisma” a declarat Sorin Petcu, Sales & Marketing Director, TotalSoft.

Tableau Software are peste 39.000 de clienți în peste 150 de țări, acoperind în momentul de față în proporție de 100% companiile aflate în top “Fortune 100” și în proporție de 80% pe cele aflate în “Fortune 500”. În 2015, Tableau a investit în research & development cca 140 milioane dolari, urmând ca anul acesta să aloce un buget de 200 milioane dolari.