Stiri: Logistica

Trafic aerian în condiţii de iarnă: Nicio cursă nu este anulată

20.03.2018

Traficul aerian pe aeroporturile Henri Coandă şi Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu se desfăşoară în condiţii de iarnă, conform programului de zbor, unele curse putând înregistra întârzieri de până la 50 de minute pentru degivrare, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

„Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care, punctual, pot atinge şi chiar depăşi 50 de minute. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă. Infrastructura aeroportuară este operaţională, fiind asigurate condiţiile pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime”, a anunţat compania.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei şi intensificări ale vântului pentru Bucureşti, valabilă până la ora 15:00.