Stiri: Logistica

Traficul de pe Aeroportul Sibiu, creştere importantă în primul semestru

14.08.2015

Aeroportul Internațional Sibiu se situează pe locul 2 în clasamentul european al aeroporturilor, grupa cu un trafic sub cinci milioane de pasageri anual. Raportul publicat de Airport Council Internațional (ACI) Europe, care însumează datele statistice înregistrate pe aeroporturile europene, confirmă o creștere de trafic pe aeroportul din Sibiu cu peste 32 de procente, pentru prima jumătate a anului 2015.

După creșterea consemnată în primul trimestru al anului, de același organism, datele demonstrează că trendul ascendent se păstrează și pentru al doilea trimestru consecutiv. În cifre absolute, este vorba despre un număr de 137.896 pasageri deserviți în această primă jumătate a anului.

„Pentru a menține același trend, în urma demersurilor efectuate pentru promovarea potențialului de trafic în fața companiilor aeriene, pe relația cu Italia, Spania, Franța, administrația aeroportuară, împreună cu Consiliul Județean Sibiu, ia în calcul reluarea în această toamnă a procedurilor de licitație pentru deschiderea de noi curse”, a declarat Marius Gîrdea, directorul general AIS.