Stiri: Logistica

Prognoza meteo 8 - 9 ianuarie 2022

Traficul rutier în Bucureşti se desfășoară în condiții de iarnă. Nu sunt blocaje

04.01.2016

Primarul general Răzvan Sava a convocat astăzi Comandamentul de iarnă al Municipiului București, structură din care fac parte instituții și societăți comerciale responsabile cu deszăpezirea Capitalei. Decizia vine după ce Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis, duminică, o avertizare de prelungire a codului galben de ninsori și ger, valabil până marți. Potrivit prognozei, în București va ninge în cursul zilei de luni și în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2016. Temperaturile exterioare vor fi sub 0 grade Celsius, însă nu vor depăși—10 grade pe timpul nopții.

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în București, nefiind înregistrate blocaje. Toate pasajele și podurile au fost deszăpezite, iar mijloacele de transport public circulă normal pe arterele Capitalei.

Numărul de utilaje care acționează pentru deszăpezirea orașului va fi redus în timpul zilei, urmând să se lucreze la capacitate maximă pe timpul nopții. Utilajele acționează în continuare pentru împrăștierea materialului antiderapant și curățarea carosabilului de zăpadă.

Primăria Capitalei și Poliția Rutieră a Municipiului București reia apelul către bucureșteni să folosească cât mai mult mijloacele de transport public. În acest sens, Regia Autonomă de Transport București (RATB) a suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun pe majoritatea liniilor.

PMB și Poliția Rutieră reia apelul către bucureștenii care folosesc mașinile personale pentru a se deplasa în oraș, să se asigure că autovehiculele pe care le conduc sunt echipate corespunzător sezonului rece: au anvelope de iarnă iar sistemele de încălzire ale mașinii sunt funcționale.

De asemenea, Primăria Capitalei și Poliția Rutieră adresează un apel șoferilor bucureșteni să acorde prioritate utilajelor de deszăpezire pe care le întâlnesc în trafic.

Potrivit strategiei de deszăpezire, prioritate pentru deszăpezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgență se va acționa pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor și altor obiective sociale de interes public.