Logistica

trans sese

Trans SESÉ sau excelența în afaceri

01.02.2023

Compania se axează pe consolidare, pe creșterea calității serviciilor, pe eficiență, profesionalism și pe inovația tehnologică. În ciuda numeroaselor provocări care au caracterizat perioada recentă, Trans SESÉ a demonstrat o capacitate sporită de adaptare la circumstanțe, flexibilitate și reziliență, grație unui model solid și consolidat al afacerii. Serviciile oferite de Trans SESÉ în prezent sunt reprezentate de transport internațional de mărfuri generale, servicii de logistică și depozitare, precum și distribuție națională de marfă.

Pe plan internațional, Trans SESÉ activează în sectorul de transport marfă pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Succesul companiei se datorează în primul rând relațiilor de lungă durată cu clienții, atenției acordate evoluției pieții, dar și adoptării celor mai noi și inovative soluții. În ultimii 2 ani activitate, compania a reușit să își mărească flota și să treacă cu bine peste provocările determinate de criza sanitară și implicațiile socio-economice ale situației de la frontiere.

În prezent, compania își menține angajamentul față de inovare, sustenabilitate, atât la nivelul Grupului SESÉ, cât și pe partea de implicare socială prin activitatea Fundației SESÉ.

Succesul companiei se datorează în primul rând relațiilor de lungă durată cu clienții, atenției acordate evoluției pieții, dar și adoptării celor mai noi și inovative soluții

În intervalul cuprins între 2020-2023, au fost modificările legislative aduse de pachetul de mobilitate, care au reconfigurat atât relația cu clienții, cât și cu angajații. Totodată, recenta criză Covid și, în ultimele luni, efectele conflictului armat de la graniță au jucat, de asemenea, un rol important în stabilirea strategiei la nivel de grup.

„Am demonstrat că deținem o capacitate excelentă de adaptare și gestionare, ținând cont de presiunea resimțită din cauza acestor crize, a creșterii generale a costurilor materiilor prime și a inflației care a crescut vertiginos, trecând de 15% la noi în țară”, ne-a declarat Dl. Leo Cocoară, Manager Flotă și Operațiuni Trans SESÉ.

Trans SESÉ, o companie adaptabilă

După cum era și de așteptat, efectul acestor crize care s-au succedat în ultimii ani a fost resimțit din plin, însă adaptabilitatea a fost cuvântul de ordine. Adaptabilitatea este importantă în vremuri de criză, deoarece permite companiilor să răspundă rapid și să gestioneze eficient schimbările și provocările neașteptate. În vremuri de criză, capacitatea de adaptare poate însemna diferența dintre succes și eșec.

Mai mult decât atât, adaptabilitatea ajută, de asemenea, la identificarea de noi oportunități, pentru a crea noi soluții inovatoare, dar reprezintă și un avantaj cheie pentru organizații pe termen lung. Compania a demonstrat, astfel, capacitate de adaptare la circumstanțe, dovedind flexibilitate și reziliență, grație unui model solid și consolidat al afacerii.

„În timpul unei crize, situația se poate schimba rapid și imprevizibil, necesitând ca organizațiile și indivizii să poată răspunde rapid și eficient la noile evoluții. Adaptabilitatea este cea care le permite organizațiilor să își orienteze operațiunile și strategiile după cum este necesar, pentru a continua să-și atingă scopurile și obiectivele”, precizează dl. Cocoară.

Trans SESÉ a demonstrat o crescută capacitate de adaptare la circumstanțe, dovedind flexibilitate și reziliență, grație unui model solid și consolidat al afacerii

Deoarece unul din dezideratele companiei a fost și rămâne excelența, flota Trans SESÉ reflectă și la acest nivel împlinirea acestuia. Pentru a menține una dintre cele mai moderne și eficiente flote, în anul 2021 au fost achiziționate 50 de noi camioane Mercedes, iar în luna aprilie 2022, încă 10 camioane Volvo. Anul acesta, urmărind același scop al efecienței, compania preconizează o creștere a flotei cu 35%.

Trans SESÉ deține una dintre cele mai moderne și eficiente flote

O flotă modernă poate ajuta o companie de transport să diminueze costurile, să îmbunătățească eficiența și siguranța, să respecte reglementările, să-și îmbunătățească imaginea și să crească confortul și satisfacția șoferilor. Toți acești factori pot contribui la atingerea excelenței în sectorul transporturilor.

ÎBriarisn primul rând, vehiculele noi sunt de obicei mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil și au emisii mai mici decât vehiculele mai vechi, ceea ce poate ajuta la reducerea costurilor de operare și la protecția mediului în sectorul transporturilor. În al doilea rând, vehiculele noi sunt în general echipate cu tehnologii avansate care pot îmbunătăți eficiența și siguranța operațiunilor de transport. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la respectarea reglementărilor și la îmbunătățirea performanței generale a companiei.

O flotă modernă poate ajuta o companie de transport și poate contribui la atingerea excelenței în sectorul transporturilor

În al treilea rând, vehiculele noi au adesea o durată de viață mai lungă și necesită mai puțină întreținere, îmbunătățind, de asemenea, confortul șoferilor, deoarece vehiculele noi tind să fie mai ergonomice, să aibă caracteristici de siguranță mai bune și să ofere o experiență de condus mai bună.

„În ultima perioadă, am reușit să creștem numărul de șoferi și să închegăm o echipă excelentă de manageri de trafic care să coordoneze activitățile de transport. Particularitatea noastră constă în faptul că angajăm începători și echipaje gata formate, multe fiind alcătuite din soț/soție. Pentru șoferi a fost un an cu majorări salariale, planificând, pentru perioada următoare, și alte beneficii, cu scopul general de a consolida ceea ce am obținut până acum”, afirmă Managerul de Flotă și Operațiuni Trans SESÉ.

Îmbunătățirea relațiilor cu clienții, o componentă esențială

Grupul SESÉ se află în prezent într-o perioadă de maturizare, consolidând așadar întregul model pe care l-a creat în cele douăzeci de țări în care este prezent. Astfel, pentru următoarea perioadă, strategia va viza întărirea relațiilor cu clienții, o componentă foarte importnată în sectorul transporturilor, din mai multe motive.

În primul rând, a avea relații puternice cu clienții poate duce la creșterea afacerilor și a veniturilor pentru compania de transport și o poate ajuta, de asemenea, să înțeleagă mai bine nevoile și așteptările clienților săi, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor soluții de transport mai eficiente.

În plus, relațiile puternice cu clienții pot ajuta compania de transport să anticipeze și să rezolve potențialele probleme, să prevină întârzierile și să îmbunătățească performanța generală a companiei.

În cele din urmă, relațiile bune cu clienții pot ajuta compania să construiască o relație mai bună cu furnizorii și alte părți afiliate, ceea ce poate contribui la optimizarea logisticii și a performanței companiei.

Pentru următoarea perioadă, strategia companiei va viza întărirea relațiilor cu clienții

Pe scurt, relațiile puternice cu clienții din sectorul transporturilor pot duce la creșterea afacerilor, soluții de transport îmbunătățite, încredere și loialitate sporite, performanțe îmbunătățite, reputație mai bună și relații îmbunătățite cu furnizorii. Toți acești factori sunt cruciali în atingerea excelenței în sectorul transporturilor.

„Excelența în afaceri se reflectă așadar atât prin investițiile realizate, dar și prin strategia abordată de o companie. În momentul de față, ne axăm pe consolidare, pe creșterea calității serviciilor noastre, pe eficiență, profesionalism și, de asemenea, pe inovația tehnologică. Ne propunem să fim mult mai vizibili și în zona proiectelor sociale și de protecție a mediului”, precizează dl. Leo Cocoară.

Trans SESÉ, o companie sustenabilă

Grupul SESÉ și-a asumat angajamentul de a fi o companie complet sustenabilă în toate domeniile și liniile de activitate. Acesta este un punct de vedere de 360 de grade, cu implicații care se răsfrâng atât asupra activităților, facilităților, proceselor și, de asemenea, asupra serviciilor de transport, în condițiile în care se urmărește dobândirea statutului de companie neutră în ceea ce privește emisiile de CO2 până în 2050.

Sustenabilitatea în sectorul transporturilor este importantă, deoarece abordează problemele de mediu și sociale legate de transport, cum ar fi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, scăderea dependenței de combustibilii fosili și îmbunătățirea calității aerului. În general, sustenabilitatea în sectorul transporturilor este crucială pentru realizarea unui viitor mai durabil din punct de vedere ecologic, economic și social.

Grupul SESÉ și-a asumat angajamentul de a fi o companie complet sustenabilă în toate domeniile și liniile de activitate

„Pe scurt, o companie de transport durabil este una care își echilibrează responsabilitățile economice, de mediu și sociale și funcționează într-un mod care să răspundă nevoilor prezentului fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi”, a declarat, în încheiere, dl. Leo Cocoară, Manager Flotă și Operațiuni Trans SESÉ.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/trans-sese-investeste-in-extinderea-flotei/