Stiri: Stiri

Transavia a investit 5 milioane euro în două noi ferme vegetale

21.11.2013

Producătorul de carne de pui Transavia a deschis două noi ferme vegetale, la Ciuguzel (jud. Alba) și Sâmboleni (jud. Cluj), după o investiție care se ridică la 5 milioane de euro. Prin extinderea diviziei vegetale, compania a depășit bugetul de investiții anunțat inițial pentru acest an.

“Produsele Transavia provin dintr-un sistem de producție complet integrat de la bob la furculiță, de aceea   am înfiinţat acum doi ani o divizie vegetală pentru a produce cerealele în regim propriu.”, a declarat Ioan Popa, directorul general Transavia.

În ultimii șapte ani, Transavia a investit peste 60 de milioane de euro, iar în anul 2011, compania a mai inaugurat două ferme vegetale la Spring (jud. Alba) şi la Rediu, comuna Aiton (jud. Cluj).

Pentru 2014, ținta este cultivarea a peste 15.000 hectare teren agricol pentru asigurarea în proporție de 100% a necesarului de cereale pentru hrana păsărilor, precum și înființarea de noi culturi agricole.

Pentru un control total al lanţului de producţie, Transavia a înfiinţat în 2011 divizia vegetală prin care se asigură producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor, o premieră în rândul marilor producători de carne de pui în România.

Transavia produce peste 55.000 tone de carne de pasăre în fermele proprii din cinci județe – Alba, Cluj, Sibiu, Brasov și Harghita.