Stiri: Logistica

TRANSDARA a ieşit din insolvenţă

06.09.2017

Compania de transport persoane TRANSDARA, aflată la limita falimentului în urmă cu cinci ani, a reușit să se reorganizeze cu succes sub administrarea CITR. Astfel, după o perioadă lungă în care a fost pe pierdere, societatea a reușit să se însănătoșească și să-și achite integral datoriile către creditori.

Compania de transport a intrat în insolvență la sfârșitul lunii mai a anului 2012, pe fondul lipsei lichidităților, generate de scăderea accentuată a comenzilor de transport, precum și a numărului de călători pe cursele regulate, a neîncasării creanțelor și a investițiilor neperformante efectuate. La momentul deschiderii procedurii, TRANSDARA nu putea acoperi datoriile din lichiditățile disponibile, ceea ce a dus la dezechilibre financiare.

„Compania se afla în declin când am preluat administrarea judiciară. Pentru a reuși redresarea, am optimizat costurile, inclusiv prin reducerea dobânzilor aferente creditelor bancare, am echilibrat datoriile cu activele companiei prin planul de reorganizare și am negociat eșalonarea plăților față de principalii furnizori”, a declarat Silvana Șermer, Managing Partner CITR Filiala Timiș, care a coordonat procesul de reorganizare al companiei.

TRANSDARA a intrat în reorganizare judiciară în baza unui plan întocmit de CITR și agreat de toți creditorii său. Planul cuprindea măsurile necesare pentru funcționarea optimă a societății, soluții care au convins creditorii acesteia că e suficient de stabilă ca să poată participa la licitații și în perioada desfășurării procedurii de insolvență.

„Prin implementarea cu succes a soluțiilor din planul de reorganizare am reușit, împreună cu managementul companiei de transporturi, să întoarcem soarta unui business în declin și să reintroducem în circuitul economic o companie stabilă, sănătoasă, competitivă și cu perspective de creștere”, a spus Silvana Șermer, Managing Partner CITR Filiala Timiș.

Ajunsă la finalul perioadei de reorganizare, TRANSDARA și-a achitat toate datoriile asumate prin planul de reorganizare, în valoare de 13 milioane de lei, fără să fie nevoită să vândă din bunurile necesare desfășurării activității de transport.