Stiri: Finante

TransferGo adaugă China pe lista țărilor în care serviciile companiei sunt disponibile

14.11.2017

Din luna noiembrie a anului curent, TransferGo adaugă China, principalul partener comercial al României în Asia, la lista celor 45 de țări în care serviciile companiei sunt disponibile. Aşadar, în prezent, clienții TransferGo pot efectua transferuri către și dinspre China. În plus, compania estimează ca, până la finalul primului trimestru din 2018, China să devină principala piață de transferuri din afara Europei, surclasând astfel India, Statele Unite ale Americii și Filipine.

„Facilitarea transferurilor între China și restul țărilor în care serviciile TransferGo sunt disponibile este un pas logic în evoluția companiei, în special ținând cont de contextul economic actual și relațiile tot mai puternice dintre China și țările europene, inclusiv România”, au explicat reprezentanţii companiei.

Potrivit ultimelor studii, efectuate în 2016, mărfuri de peste 2,9 miliarde de dolari au ajuns, pe parcursul unui an, în România din China, din care mai bine de jumătate reprezintă aparatură şi echipamente electrice şi electronice, urmate în top de textile şi articole de metal. Comparativ cu importurile, exporturile româneşti au fost de 530 de milioane de dolari anul trecut şi reprezintă, predominant, lemn şi componente de echipamente electrice şi electronice.

“Știm că, pentru orice antreprenor, transferurile în afara zonei unice de plăți în euro (SEPA) sunt dificile. Companiile foloseau, până acum, transferuri bancare de tip SWIFT, care durează 2-5 zile și sunt extrem de costisitoare pentru expeditor. TransferGo vine în întâmpinarea nevoii acestora de a transfera rapid bani către continentul asiatic, banii ajungând la destinatar a doua zi lucrătoare. Avem încredere că această evoluție a serviciilor oferite de către compania noastră va consolida poziția TransferGo ca partener de încredere pentru companiile prezente pe piața din România”, a declarat Marius Nedelcu, Country Manager TransferGo România.

Decizia de a extinde activitatea vine într-o perioadă în care relațiile economice dintre gigantul asiatic și continentul european sunt într-o continuă evoluție.

Includerea mai multor state europene, inclusiv România, în proiectul Belt and Road prin care China va investi 11 miliarde de dolari doar în țara noastră în următorii 5 ani, precum și numeroase alte investiții private ale unor companii chinezești pe teritoriul mai multor țări europene, printre care și România, sunt o confirmare a legăturii economice tot mai strânse dintre cele două țări.

China ocupă locul 19 în rândul investitorilor străini de pe plan local, cu o valoare a investiţiilor chineze în România de circa 440 de milioane de dolari.