Stiri: IT&C

Transformarea digitală a autorităților locale.

Transformarea digitală a autorităților locale: Investiție de 200 milioane de lei

31.05.2024

Transformarea digitală a autorităților locale. Guvernul a aprobat Ordonanță pentru aprobarea Programului național pentru transformarea digitală a autorităților publice.

200 milioane de lei

Valoarea Programului derulat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în perioada 2024-2025 este de 200 milioane de lei, potrivit Ordonanței de urgență adoptate de Guvern. Sumele necesare implementării Programului și evaluării și monitorizării proiectelor ce se depun în cadrul acestuia se asigură anual de la bugetul de stat, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Prin Program vor fi finanțate proiecte care nu sunt incluse la finanțare în programele derulate din fonduri externe nerambursabile în perioada de programare 2021-2027, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, ori prin alte programe naționale sau comunitare, inclusiv din contracte de împrumut semnate cu instituții de credit sau instituții financiare interne sau internaționale.

Transformarea digitală a autorităților locale. Beneficiarii programului

Beneficiarii programului vor fi unitățile administrativ-teritoriale, reprezentate de autoritățile administrației publice locale.

Prin adoptarea Programului național pentru transformarea digitală a autorităților administrației publice rezultă beneficii imediate pentru cetățeni, mediul de afaceri și pentru autoritățile publice, scopul fiind interconectarea aplicațiilor/sistemelor informatice ale autorităților și instituțiilor din administrația publică, translatându-se în extinderea gamei de servicii electronice de care pot beneficia un număr mai mare de cetățeni și mediul de afaceri.

Citește și Promovarea sustenabilității în agricultură: Strategia Corteva privind materialele de ambalare