Stiri: Energie

Modernizarea Gării de Nord.

Transgaz începe procedura de selecţie a directorului general şi economic

14.06.2017

Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Transport Gaze Naturale – Transgaz SA a aprobat declanșarea procedurii de selecție a directorului general și directorului economic, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Procedura de selecție va fi desfășurată de Consiliul de Administrație, împreună cu membrii Comitetului Consultativ de Nominalizare și Remunerare, fără implicarea vreunui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane.

Conform Romgaz, pe 16 mai, Consiliul de Administrație al companiei a luat act de declarația de renunțare la calitatea de director general a lui Petru Ion Văduva, calitate care ar fi încetat de drept la data de 3 iunie 2017. Petru Ion Văduva a renunțat la calitatea de director general din motive personale, dar continuă mandatul de administrator neexecutiv, conform Hotărârii AGOA nr. 1/27.04.2017.

Până la finalizarea procedurii de selecție conform OUG nr.109/2011, Consiliul de Administrație al societății l-a numit în funcția de director general interimar pe Ion Sterian.

Prin preluarea funcției de director general interimar, Ion Sterian nu mai este membru al Comitetului consultativ, el fiind înlocuit de Petru Ion Văduva.