Transmiterea datelor de către companiile de servicii poştale se va modifica

24.01.2014

Modul de raportare a datelor statistice transmise de companiile de servicii poştale se va modifica. Astfel, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a pus în consultare publică un proiect prin care companiile din domeniul serviciilor poștale vor trebuie să trimită la un anumit interval de timp către Autoritate o serie de rapoarte.

Companiile din domeniu vor avea astfel obligația de a raporta doar trimiterile poştale prelucrate în nume propriu. Scopul acestei măsuri este evitarea unor posibile raportări duble.

”Furnizorii de servicii poştale au obligaţia de a transmite periodic anumite categorii de informaţii către Autoritate, în vederea realizării unor rapoarte statistice cu privire la furnizarea de servicii poştale sau a unor servicii conexe. Pentru a reflecta cât mai fidel dinamica pieței serviciilor poştale prin raportul de date statistice publicat anual, ANCOM propune o serie de modificări ale cadrului actual de raportare a datelor de către furnizorii de servicii poştale”, a precizat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, într-un comunicat de presă.

În plus, formularele care vor fi transmise cu datele statistice vor deveni unice. Până acum existau două formulare, unul pentru furnizorul de serviciu universal și altul pentru celelalte companii.

Proiectul se află în dezbatere publică până la data de 6 februarie, anul curent, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii aștetând propuneri până la această dată.

Citiți și despre: