Stiri: Logistica

Transportatorii: Asigurătorii stabilesc tarifele RCA ca la bazar

27.09.2016

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 – consideră că asigurătorii din România stabilesc tarifele RCA ca la bazar, întrucât nu sunt în stare să demonstreze public din ce se compune prețul.

Potrivit unei analize realizate de cele patru patronate pe baza datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), în perioada 2005 – 2015 asigurătorii RCA au raportat prime brute subscrise de 5,7 miliarde de euro și au plătit daune de 3,7 miliarde euro, rămânându-le în buzunare 2 miliarde euro pentru cheltuieli administrative și profit.

„Firmele de asigurări se plâng de atâția ani că această linie de business este neprofitabilă pentru ei, dar cu toate acestea țin strâns cu dinții de banii obținuți de aici. Asigurãtorii fac teorii savante, vorbesc de cifre care ar trebui sã justifice chipurile tarifele enorme actuale, dar nu sunt în stare sã le prezinte public! Le-au pus drojdie și așteaptã sã se umfle!”, au precizat sursele citate.