Stiri: Logistica

Transportatorii rutieri renunţă la protestul programat pe 18 aprilie

11.04.2016

Asociaţile transportatorilor rutieri au anunţat că renunță la mitingul programat pentru 18 aprilie din faţa Parlamentului, după ce acesta a răspuns cerințelor transportatorilor, în legătură cu Legea RCA.

„Parlamentul a ținut cont de sesizările noastre și a reîntors proiectul la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). ASF a ținut cont de propunerile noastre și a trimis proiectul de lege la Senat și Ministerul Finanțelor Publice.Obiectivul nostru, în perioada imediat următoare, este Ministerul de Finanțe și Guvernul Romaniei prin Primul Ministru, pentru a fi semnat acest proiect ca Ordonanţă de Urgenţă. Nu este cazul, ținând cont de faptul că am obținut introducerea propunerilor noastre în noul proiect de lege, să blocăm Bucureștiul și marile orașe ale țării, cu o săptămână înainte de Sărbatorile Pascale. Unul din obiective a fost atins: modificarea legii RCA”, a afirmat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Conform Asociaţiilor, s-au primit semnale că acțiunea de protest, anunțată pentru data de 18 aprilie, în preajma alegerilor locale, a fost interpretată ca una politică.

„Dorim să fie clar că transportatorii nu urmăresc să dea jos guverne sau parlamente. Nu dorim ca acțiunile noastre de protest să fie interpretate politic. Prin acțiunile noastre nu cerem măriri salariale și nu dorim să afectăm bugetul național. Dorim să se înțeleagă faptul că ceea ce au făcut societățile de asigurări, prin aceste majorări de până la 300% a poliței RCA, nu a fost doar un atac la adresa transportatorilor români, ci un atac la economia națională”, conform sursei citate.