Agricultura

Transylvania Invest, în topul traderilor din România

01.09.2017

Compania va finaliza, în această toamnă, construcția a două noi silozuri. Bazele Transylvania Invest au fost puse în anul 2006 de către Sergiu Gorban, fondatorul și directorul general al companiei, un fost polițist care până în acel moment nu avusese nici un contact cu mediul privat de business.

„Am intrat în business fără să am nici un fel de experiență în domeniu. Înainte de asta am fost polițist și nu am avut nimic de a face cu mediul privat, însă am văzut o oportunitate în comerțul cu cereale”, ne-a declarat Sergiu Gorban, directorul general al Transylvania Invest.

Inițial, compania desfășura activitatea de intermediere pentru investitori străini, interesați de terenurile agricole din România. Însă grație seriozității de care a dat dovadă încă de la început, Transylvania Invest și-a dezvoltat activitatea, fiind astăzi unul dintre cei mai importanți traderi de cereale din România, acoperind întreaga parte de vest a țării.

Activitate desfășurată pe 3 axe

Activitatea Transylvania Invest se desfășoară pe trei axe principale: comerțul cu cereale convenționale, logistică și comerțul cu cereale bio – arie în care compania și-a început activitatea în acest an.

Transylvania Invest tranzacționează toate gamele de cereale, cele mai comune fiind grâu, porumb, orz, orzoaică, rapiță, floarea soarelui și soia. Toate mărfurile companiei sunt certificate din punct de vedere al calității, Transylvania Invest având acreditare ISCC, precum și certificare la rapiță, aspecte foarte importante în acest domeniu.

Transylvania Invest își desfășoară activitatea pe trei axe principale – comerțul cu cereale convenționale, comerțul cu cereale bio și un ciclu logistic complet

De asemenea, compania oferă un ciclu logistic complet datorită facilităților deținute în proprietate, precum și parteneriatelor încheiate. Astfel, Transylvania Invest deține o cale ferată proprie pentru transportul cerealelor la traderi, iar pentru logistica auto compania apelează la parteneriatele de încredere, încheiate de-a lungul timpului.

În plus, Transylvania Invest deține o bază de cereale proprie, în județul Arad, cu o capacitate de depozitare de 4.500 de tone, capacitate ce va fi mărită pe viitor, întrucât conducerea companiei are în plan extinderea spațiului de depozitare cu încă 8.000 de tone.

Cerealele din baza Transylvania Invest provin de la furnizori români, fermieri precum Tar Farming, Ardealul Carei, Alcedo și, nu în ultimul rând, Agro Marus – o fermă care expoatează o suprafață de 400 ha și este administrată de o tânără de numai 26 de ani, fiind astfel un model de business pentru generația din România.

Cerealele tranzacționate de Transylvania Invest sunt destinate, în proporție de 60%, marilor traderi din Portul Constanța, piața națională având alocat un procent de 20%, printre clienții companiei regăsindu-se cei mai mari procesatori din țară, precum Sam Mills, Cargill, Vitall, Cerealcom Dolj.

Restul de 20 de procente din cantitatea de cereale tranzacționate de societate sunt destinate exportului, Transylvania Invest livrând în țări precum Italia, Cehia, Slovacia sau Austria.

Avantaje competitive

Transylvania Invest a avut o creștere constantă încă de la debutul pe piață, evoluție datorată unei serii de avantaje competitive care diferențiază traderul arădean de alte companii cu același domeniu de activitate.

„Seriozitatea și profesionalismul sunt caracteristici definitorii ale companiei noastre, care au creat în tot acest timp parteneriate durabile și de succes, atât la nivel național, cât și internațional”, susține directorul general al companiei.

Evoluția constantă a companiei se datorează unei serii de avantaje competitive precum ciclul logistic complet, activitatea constantă pe parcursul anului, contactul permanent cu clienții și experiența.

Unul dintre cele mai importante avantaje este portofoliul companiei, Transylvania Invest oferind un ciclu logistic complet. Totodată, succesul firmei se datorează și faptului că activitatea sa este una constantă, care se desfășoară pe tot parcursul anului, ceea ce ajută compania să mențină un contact permanent cu clienții săi.

Pentru ca tranzacționarea cerealelor să se realizeze cu și mai mult profesionalism, în urma reorganizării prin care a trecut compania,  Louisa Necula s-a alăturat echipei de 12 angajați a Transylvania Invest pe un nou post de trader, experiența sa ajutând activitatea companiei, ea ocupându-se de vânzare și aducând un aport important pentru societate. Profesionalismul reprezintă, de asemenea, un alt atu care contribuie la succesul Transylvania Invest, compania aflându-se, în prezent, în topul celor mai mari traderi din România, alături de companii cu renume internațional.

Investiții și planuri de viitor

Deși în ceea ce privește realizarea de investiții directorul general al Transylvania Invest, Sergiu Gorban, a fost cumpătat, în urma dezvoltării activității, antreprenorul a decis că este necesară mărirea capacității de depozitare cu încă 8.000 de tone. În consecință, Transylvania Invest are deja în construcție două noi silozuri al căror termen estimat de finalizare este luna septembrie a anului în curs.

În luna septembrie a anului în curs, va fi finalizată construcția a două noi silozuri prin intermediul cărora Transylvania Invest adaugă încă 8.000 de tone la capacitatea de depozitare.

Însă, în ceea ce privește planurile de viitor, conducerea companiei nu prevede investiții majore. Directorul Transylvania Invest își dorește să încheie noi parteneriate cu cei mai importanți procesatori din zonă, precum și abordarea unei alte zone agricole, la o distanță nu mai mare de 200 km de Arad.

„Am evoluat constant încă de la înființare. Astfel, de la o cifră de afaceri de 4 milioane de euro înregistrată în anul 2011, am încheiat anul 2016 cu rezultate de peste 27 milioane de euro și 170.000 de tone de cereale tranzacționate”, susține Sergiu Gorban, directorul general al Transylvania Invest.

Această evoluție a companiei se reflectă și în rezultatele financiare din ultimii ani, Transylvania Invest înregistrând în anul 2016 o cifră de afaceri de peste 27 de milioane de euro. În plus, în prima jumătate a anului în curs rezultatele financiare s-au situat la același nivel cu perioada similară a anului trecut, însă conducerea companiei preconizează că cifra de afaceri înregistrată la sfârșitul anului 2017 va fi cu 16% mai mare decât anul precedent.