Agricultura

Transylvania Invest investește în capacități de depozitare

01.05.2020

În acest moment, compania dispune de o capacitate de depozitare de 12.000 de tone. Din 2017 și până în prezent, Transylvania Invest și-a depășit obiectivele propuse, astfel încât societatea a crescut în rulaje în fiecare an și totodată a reușit să se dezvolte și din punct de vedere al capacităților de depozitare. În plus, compania a finalizat construirea silozurilor cu capacitate totală de 8.000 de tone, ajungând în momentul de față la o capacitate totală de depozitare de 12.000 de tone. Societatea a achiziționat și un teren de 80.000 de metri pătrați, teren care a constituit baza de dezvoltare a unui terminal intermodal, o altă direcție de activitate vizată de companie. Mai precis, cea mai nouă companie din grup, Rail Hub Transylvania, va deveni un operator de terminal intermodal pentru mărfuri generale.

„Pentru comerțul cu cereale, contează în general extrem de mult logistica, cel puțin la fel de mult ca și partea comercială; acesta este motivul pentru care compania a exploatat potențialul unui terminal și a făcut următorul pas în direcția unor investiții în construirea și dezvoltarea acestui terminal”, ne-a declarat Dl. Sergiu Gorban, fondatorul TRANSYLVANIA INVEST.

Se dorește ca terminalul intermodal să aducă un plus de valoare activității comerciale a companiei, urmărindu-se în final distribuția cerealelor în containere specializate

Transylvania Invest colaborează îndeaproape cu transportatorii, având în vedere că nu deține o flotă proprie, acest serviciu fiind externalizat către societăți cu acest obiect de activitate. Calea ferată rămâne însă cea mai bună variantă de transport în acest moment pentru companie, mai ales atunci când vorbim de distanțe mari, de peste 300-500 de km. În plus, transportul pe calea ferată este mult mai prietenos cu mediul înconjurător.

Rail Hub Transylvania, operator de transport intermodal

În prezent, Transylvania Invest pune bazele unei societăți separate, care va avea obiect de activitate logistica. Rail Hub Transylvania a fost înființată la finalul anului trecut, și este o societate cu obiect de activitate separat, mai exact este societatea de logistică care va opera terminalul intermodal din Vladimirescu și va desfășura activități logistice independente de activitatea de comerț cu cereale a companiei Transylvania Invest. Această investiție în construcția terminalului intermodal a ajuns la aproximativ un milion de euro până în prezent.

„Întrucât logistica este o componentă esențială în ceea ce privește traficul de mărfuri internațional, transportul intermodal este considerat a fi cea mai eficientă modalitate de gestionare a acestui tip de mărfuri, care oferă flexibilitatea transportului rutier, capacitate ridicată de transport, costurile scăzute ale transportului naval și viteza superioară a transportului aerian”, afirmă Louisa Gorban.

În plus, acest tip de transport este susținut și de politicile de reducere a impactului asupra mediului, precum și de reglementările privind strategiile de dezvoltare durabilă.

Cele mai mari provocări ale agriculturii din România și soluțiile propuse

Anul acesta, agricultura românească se confruntă cu o provocare importantă, și anume lipsa apei în sol, ca urmare a unei perioade de secetă. În acest sens, reprezentanții companiei subliniază importanța unui sistem de irigații modern pentru agricultura românească, provocare care ar putea fi rezolvată prin folosirea cu succes a fondurilor europene, soluții care să asigure pentru o perioadă îndelungată de acum încolo condiții optime de practicare a agriculturii.

Ca urmare a creșterii portofoliului de servicii oferite, dar și a profesionalismului de care Transylvania Invest a dat dovadă de-a lungul timpului, a crescut în mod natural și portofoliul de clienți și furnizori ai companiei

Transylvania Invest are o colaborare fructuoasă cu companii de renume precum Smithfield, Sam Mills și Vital, dar și cu partenerii externi. În ceea ce privește domeniul comerțului cu cereale, este extrem de important ca evoluția procesatorilor din România să fie urmărită. În concepția reprezentantului societății, ideal ar fi și ca producătorii să poată să își vândă producția unor procesatori autohtoni, aflați în imediata apropiere, astfel încât costurile să fie menținute la minimum. De aceea, Transylvania Invest consideră că este extrem de important ca evoluția procesatorilor români să fie susținută și încurajată corespunzător, în acest moment însă, dezvoltarea procesatorilor fiind oarecum limitată de subvențiile acordate.

Implicarea Transylvania Invest în culturile bio

În 2017, Transylvania Invest a început o nouă activitate în domeniul culturilor bio, în acest moment Transylvania Invest fiind certificată drept comerciant de produse agricole ecologice, investind în continuare în proiecte de dezvoltare ale acestui sector de activitate, aflat încă la început.

În plus, din ce în ce mai mulți producători mai mari sau mai mici încep să fie interesați de culturile bio, existând semnale pozitive în piață.

„România deține teren propice pentru agricultură, ocupă primele locuri la producția de porumb, este unul dintre cei mai mari producători de floarea-soarelui din Uniunea Europeană, și are și deschidere la Marea Neagră. Aceste premise sunt deosebit de favorabile desfășurării acestei activități cu succes – cea a comerțului cu cereale”, afirmă Louisa Gorban, Director Comercial Transylvania Invest.

Culturile bio au nevoie de o perioadă de trei ani pentru a putea fi încadrate în această categorie și ulterior comercializate.

Printr-un proces amplu de reconversie, culturile tradiționale devin culturi bio

Pentru comercializarea acestor produse bio, intervin companiile străine prezente în România, care oferă soluții deja testate o perioadă îndelungată în țările de proveniență și implementate apoi cu succes inclusiv în România. Multe dintre aceste produse bio se vor reîntoarce în România ca produse finite. De aceea este atât de important să fie dezvoltat un lanț de producție care să vizeze fiecare etapă a procesului și fiecare categorie implicată.

Participarea la evenimente naționale și internaționale, șansa de a face cunoscută agricultura românească

Recent, Transylvania Invest a participat la unul dintre cele mai mari evenimente internaționale organizat în Hamburg, Germania și anume BioFach, eveniment organizat anual în luna februarie, dedicat industriei alimentare ecologice sau organice, precum și industriei cosmetice organice.

Ceea ce se remarcă este faptul că numărul de suprafețe înființate cu culturi ecologice în România este în creștere, dar și o tendință tot mai mare de cultivare a plantelor oleaginoase precum rapiță și floarea-soarelui. Cu toate acestea, majoritatea traderilor din această nișă sunt companii străine care comercializează produsele ecologice spre destinații europene.

În ceea ce privește produsele bio, există o procedură de trasabilitate strict monitorizată de către companiile care oferă această certificare și de MADR

„Pentru agricultura românească și mai ales pentru cea ecologică, ar fi ideal să putem cultiva, procesa și consuma cât mai multe produsele finite în România. Există totuși și procesatori care achiziționează aceste produse și le procesează în țara noastră, precum procesatorul de rapiță și floarea-soarelui ecologică LTA Mondial din județul Constanța”, explică Louisa Gorban.

Procesul de recertificare se face anual și presupune realizarea unei documentații speciale, dar și a unui audit. În urma unei inspecții extrem de riguroase și amănunțite, se poate constata că sunt îndeplinite toate condițiile de încadrare în categoria agenților de comercializare a produselor bio.

Echipa Transylvania Invest, o echipă extrem de motivată, bine pregătită și stabilă

În acest moment, la nivel de grup există un număr de 18 angajați, dar se urmărește extinderea acestei echipe cu personal cu experiență în domeniul logisticii intermodale. Toți angajații companiei beneficiază de sesiuni de training periodice, astfel încât echipa să fie în permanență extrem de bine pregătită.

„Echipa care desfășoară activitatea în cadrul Transylvania Invest este una stabilă, extrem de bine pregătită, extrem de motivată să performeze la un nivel superior. În primul rând, angajații se bucură de un mediu de lucru plăcut, dar mai ales de avantajele pe care o echipă strâns unită și destul de puțin numeroasă le aduce”, continuă Sergiu Gorban.

În cadrul Transylvania Invest, primează individul și nu neapărat ierarhia din cadrul companiei

Transylvania Invest caută în permanență să îmbunătățească mediul de lucru și să eficientizeze activitatea angajaților, implementând în permanență soluții de ultimă generație din domeniul IT, care vor oferi avantajul de a reduce din sarcinile angajaților. Transylvania Invest acordă periodic angajaților săi bonusuri, astfel încât aceștia să se simtă în permanență stimulați să obțină rezultate bune și să contribuie la poziționarea companiei drept unul dintre liderii acestui domeniu de activitate.

Proiectele de responsabilitate socială

Transylvania Invest s-a bucurat recent de vizita unui grup de copii proveniți de la un centru de plasament din Arad, care și-au petrecut ziua în cadrul companiei, copii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani.

Compania sponsorizează cluburi sportive și copii care participă la concursuri de înot și gimnastică, dar și organizații implicate în desfășurarea unor evenimente de acest tip, precum comunitatea arădeană Sprijină Performanța. Transylvania Invest susține și încurajează mediul de afaceri local și nu ezită să se implice activ în tot ceea ce înseamnă educație și performanță.

Din 2017 și până în prezent, Transylvania Invest și-a depășit obiectivele propuse, dezvoltându-și capacităților de depozitare, portofoliul de clienți și colaboratori și sprijinind constant comunitatea din care face parte, contribuind la promovarea sportului și crearea de noi oportunități pe piața muncii.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/transylvania-invest-in-topul-traderilor-din-romania/