Stiri: Energie

Sika Romania preia Arcon Membrane

Tranzacţia prin care Transeastern preia OMV Petrom Wind Power, aprobată de Concurenţă

18.10.2017

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Transeastern Power B.V., Olanda preia OMV Petrom Wind Power SRL, România. Astfel, conform instituţiei, Transeastern Power B.V. este o companie olandeză, având ca obiect principal activităţile de holding, deţinând participaţii în diferite alte entităţi. Transeastern Power B.V. operează în România în domeniul producerii de energie din surse regenerabile (microhidrocentrale, energie fotovoltaică şi energie eoliană).

Transeastern Power B.V. face parte dintr-un grup de societăţi controlat de către Transeastern Power Trust, un fond mutual de investiţii care operează conform legislaţiei din Ontario, Canada, fiind listat la bursa de valori din Toronto.

De asemenea, Concurenţa precizează că OMV Petrom Wind Power SRL este una din subsidiarele grupului OMV Petrom, activând în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile. OMV Petrom Wind Power SRL are ca principal obiect de activitate producţia de energie electrică.

Aşadar, autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia.